Annonce
Bolig og livsstil

Gratis kulturoplevelser du kan få fra sofaen

Lockdownperioden kan sagtens byde på kunst- og kulturoplevelser, selv om teatrenes og museernes fysiske rum er lukkede. Faktisk kan du få alverdens kunst fra hele verden direkte ind i din stue. (Arkivfoto) Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Flere teatre og kunstmuseer stiller deres indhold gratis tilgængeligt under coronakrisen.Du kan blandt andet finde klassisk musik, opera, ballet og billedkunst.

Coronakrisen har lukket størstedelen af samfundet ned, men det behøver ikke at betyde, at du skal give afkøb på de store kulturoplevelser.

Flere museer og teatre både i udlandet og herhjemme har nemlig sørget for, at du kan tilgå en del af kunsten fra sofaen. Det gælder eksempelvis Skuespilhuset, Operaen og Gamle Scene på Kongens Nytorv.

- Vi vidste, at folk ville få et behov for at dykke ned i kunsten. Og samtidig vil vi gerne vise danskerne, hvad vi kan tilbyde af digital scenekunst, siger Magnus Restofte, der er kommunikationsdirektør i Det Kongelige Teater.

Derfor kan du på Det Kongelige Teaters hjemmeside gratis streame optagelser af udvalgte forestillinger.

Du kan for eksempel se Bournonville-balletten Napoli, lytte til Sibelius' første symfoni eller se deres anmelderroste opførelse af Romeo og Julie.

- Derudover kan man se en masse bagom-materiale, som er produceret direkte til en digital platform, hvor man får et kig om bag teaterkulisserne, siger Magnus Restofte.

Herefter kan du tage turen til kulturhovedstaden New York - helt uden beregning. Her lægger The Metropolitan Opera hver dag en ny opera op på deres hjemmeside, som kan streames gratis i 24 timer.

Programmet for april byder på klassikere som Verdis "Aida" samt "Cosí fan tutte", Mozarts kærlighedsballade om troløse kvinder.

- Under disse særlige og svære omstændigheder håber The Met at kunne lysne tilværelsen for vores publikum, selv om vores scene er mørklagt, oplyser teatret.

Hvis du er mere til billedkunst end scenekunst, er der også masser af muligheder.

Guggenheim museet - som har afdelinger i både New York, Venedig og Bilbao - har slået pjalterne sammen med techgiganten Google.

På den måde kan du klikke dig rundt "til fods" i museet, præcis som du kender det fra Google Maps.

Lignende funktioner har Louvre i Paris og National Gallery i London, hvor man kan gå på jagt efter "Mona Lisa", "Venus fra Milo" eller "Arnolfini"-portrættet i de mennesketomme museer.

- Gallerier, museer og kunst er vigtigt i disse svære tider. De er en kilde til glæde, opmuntring og inspiration og får os til at reflektere over os selv og vores samtid, skriver National Gallery London.

Undersøg også, hvad dine lokale museer, kunst- eller musikforeninger har af tilbud, opfordrer Magnus Restofte. Det kan være virtuelle koncerter, online foredrag eller fællessang via sociale medier.

- Der er en masse små kultur- og kunstinstitutioner, som har taget nogle fantastiske initiativer. Så bak op om det. For det er både med til at forankre os lokalt - og vise, at vi er fælles om denne krise, siger han.

/ritzau fokus/

  • Det Kongelige Teater dropper hver anden publikummer
    Lockdownperioden kan sagtens byde på kunst- og kulturoplevelser, selv om teatrenes og museernes fysiske rum er lukkede. Faktisk kan du få alverdens kunst fra hele verden direkte ind i din stue. (Arkivfoto) Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Annonce
Annonce
112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo