cookie-og-privatlivspolitik
Mal sommerhuset i farver som sort, grå og blå, råder ejendomsmægleren. (Arkivfoto)
Mal sommerhuset i farver som sort, grå og blå, råder ejendomsmægleren. (Arkivfoto)
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Livsstil

Øg sommerhusets værdi med små istandsættelser

Det er ikke de store udskrivninger til sommerhuset, der er bedst givet ud. Det er derimod knofedt, og at man får bundet de løse ender.
15. marts 2019 kl. 11:00 Af Af Anna Raabæk/ritzau fokus/

Annonce

Malingen er træt, terrassen halvrådden, og køkkenet står fuldstændig originalt.

Der kan være mange steder at gå i gang, hvis man gerne vil give fritidshuset en overhaling. Men hvor er det smart at starte, hvis man håber på at få indsatsen og kronerne igen ved et salg?

Rasmus Mikkelsen er ejendomsmægler og indehaver af Mikkelsens Ejendomskontor, som sælger boliger og fritidshuse i Syd- og Sønderjylland.

Han forklarer, at man skal bruge krudtet på at få førstehåndsindtrykket til at spille. Og det er primært ved at komme de ting til livs, der signalerer arbejde mere end afslapning.

- Det skal være rimelig køreklar, for mange købere kan ikke se potentialet, hvis det er træt i malingen, eller terrassen er ved at falde fra hinanden, siger Rasmus Mikkelsen.

Det første sted, han vil slå ned, er malingen. Men farven er ikke ligegyldig.

- Sort er en god farve, hvis man skal sælge huset eller udleje det. Det kan være sort facade og hvidt rundt om vinduerne.

- Ellers kan man vælge grå eller blå. Det er farver, der gør sig godt på billederne, og så kommer køberne, siger han.

Indvendigt kan det også være en fordel at finde malerpenslen frem. Det gælder særligt, hvis man et hus eksempelvis fra 60'erne eller 70'erne, som emmer lidt af cigarkasse.

- Hvis det er mørke, rustikke rum og lofter med knaster, så kan man med fordel lysne dem med hvid maling, siger Rasmus Mikkelsen og forklarer, at det får rummene til at virke større.

En andet sted, der kan signalere mange timers arbejde, er terrassen. Er den halvrådden eller fuld af alger, skal man sørge for at få den fikset.

Henrik Bisp er fagekspert i byggeteknik og huseftersyn hos boligejernes videncenter Bolius. Han mener også, at man først og fremmest skal fokusere på det velpolerede førstehåndsindtryk.

- Jo bedre stand huset fremstår i, og jo mindre en potentiel køber skal lave, jo mere sikker værdi er der i huset, fastslår Henrik Bisp og tilføjer:

- Er det i dårlig stand, vil købere sandsynligvis forsøge at få nedslag i prisen fordi der ligger et vist omfang af reparation. Medmindre prisen selvfølgelig er sat derefter.

Som tommelfingerregel er de ting, man selv kan ordne, bedst givet ud. Skal man først til at have fat i håndværkere, er det ikke sikkert, at udgiften står mål med det, man kan få ud af det ved et salg.

Det er derfor ikke nødvendigvis en god investering at få skiftet hele taget.

Til gengæld kan det være godt givet ud at få renset taget for mos og begroninger, så det får et frisk udtryk, samt at få strammet op på utætte tagrender, råder Henrik Bisp.

/ritzau fokus/
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Konkurrence-banner

KONKURRENCE Deltag i vores Livsstil konkurrence og vind et gavekort på kr. 1.000,- til brugskunt i Garant Nykøbing Falster.

Hvor mange påskeæg er der i Livsstils magasinet?Konkurrencebetingelser
Konkurrencen afholdes af LF Livsstil og er ikke købsbetinget.

Konkurrencen er åben for alle personer, der har bopæl i Danmark, undtagen ansatte og nærmeste familie til personer der arbejder for Lolland-Falsters Folketidende eller Folketidende Gruppen. Vinderen får direkte besked via e-mail og offentliggøres på LF Livsstils Facebookside og på Folketidende.dk. Sidste frist for deltagelse er den 11.april. Vinderen udtrækkes fredag d. 12. april og vil få direkte besked, samme dag som konkurrencen er slut.

Annonce