cookie-og-privatlivspolitik
Nogle forsikringsselskaber dækker nyfødte børn i en vis periode - herefter skal du selv sørge for at oprette en forsikring til dit barn. Husk at tjekke, hvordan betingelserne er i dit forsikringsselskab, pointerer Advodan. (Modelfoto)
Nogle forsikringsselskaber dækker nyfødte børn i en vis periode - herefter skal du selv sørge for at oprette en forsikring til dit barn. Husk at tjekke, hvordan betingelserne er i dit forsikringsselskab, pointerer Advodan. (Modelfoto)
Foto: Free

Livsstil

Sygdomsforsikring til dit barn? Det skal du overveje

Cirka 35 procent af landets forældre har tegnet en børnesygdomsforsikring.
14. april 2019 kl. 08:00 Af Af Grith Larsen/ritzau fokus/

Annonce

Flere og flere forældre forsikrer arvingerne, hvis uheldet skulle være ude, og børnene rammes af alvorlige sygdomme som muskelsvind, epilepsi og kronisk nyresvigt.

Ifølge en undersøgelse fra Epinions Danmarkspanel for Forsikringsguiden havde 35 procent af de adspurgte forældre i 2017 tegnet en børnesygdomsforsikring.

Forsikringen kan blandt andet dække et engangsbeløb under kritisk sygdom, som for eksempel kan bruges, hvis forældrene må tage orlov, eller der skal laves særlige løsninger i hjemmet.

Det kan også omfatte erstatning, hvis barnet får varige mén efter sygdomsforløbet. Og hvis det værst tænkelige skulle ske: økonomisk hjælp til begravelsen.

Om man skal tegne en børnesygdomsforsikring, er en personlig afvejning, mener underdirektør Karina Ransby fra brancheorganisationen Forsikring & Pension.

- Men hvis ens barn får en alvorlig sygdom, er der mange ting at forholde sig til praktisk og psykisk. Der kan komme økonomiske udfordringer og bekymringer. Og her kan en børnesygdomsforsikring fjerne en af stenene på vejen, siger hun.

Som med alle andre forsikringer skal man dog sætte sig nøje ind i, hvad den præcis dækker, pointerer juridisk konsulent Jakob Steenstrup, som har forsikringsaftaler blandt sine fagområder hos Forbrugerrådet Tænk.

Børnesygdomsforsikringer dækker typisk ikke alle sygdomme eller alle variationer af specifikke sygdomme - for eksempel ikke alle kræftformer.

- Undersøg altid dækning, pris og behov. Faren er, at man kan blive forblændet af markedsføringen. At hvis der sker ens barn noget, så er der kun hjælp at hente, hvis man er forsikret, siger Jakob Steenstrup.

- Men vi har et socialt sikkerhedsnet herhjemme i forvejen, hvor man allerede har adgang til behandling, hjælp og økonomisk støtte alt efter situationen, tilføjer han.

Han råder til, at man også undersøger, om man i forvejen har særlige dækninger gennem sin overenskomst eller i sin forsikrings- eller pensionsordning.

Hos Lokal Forsikring, som AP Pension tilbyder børnesygdomsforsikringer i samarbejde med, er antallet af tegnede forsikringer steget.

Ved udgangen af 2016 var der tegnet cirka 13.000 børnesygdomsforsikringer. I 2018 var det steget til 48.000.

- Vi oplever, at forældre i stigende grad efterspørger forsikringsprodukter til børn, som minder om dem, der kan tegnes af voksne. Vi vil gøre alt for vores ønskebørn, siger Michael Nørgaard Larsen, administrerende direktør i Lokal Forsikring.

/ritzau fokus/
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Konkurrence-banner

KONKURRENCE Deltag i vores Livsstil konkurrence og vind et gavekort på kr. 1.000,- til brugskunt i Garant Nykøbing Falster.

Hvor mange påskeæg er der i Livsstils magasinet?Konkurrencebetingelser
Konkurrencen afholdes af LF Livsstil og er ikke købsbetinget.

Konkurrencen er åben for alle personer, der har bopæl i Danmark, undtagen ansatte og nærmeste familie til personer der arbejder for Lolland-Falsters Folketidende eller Folketidende Gruppen. Vinderen får direkte besked via e-mail og offentliggøres på LF Livsstils Facebookside og på Folketidende.dk. Sidste frist for deltagelse er den 11.april. Vinderen udtrækkes fredag d. 12. april og vil få direkte besked, samme dag som konkurrencen er slut.

Annonce