cookie-og-privatlivspolitik
Det kan være en fordel at anskaffe sig to katte, så de har hinanden at lege og holde sig aktive med, lyder det fra Dyreværnets direktør, Rikke Christensen-Lee. (Arkiv)
Det kan være en fordel at anskaffe sig to katte, så de har hinanden at lege og holde sig aktive med, lyder det fra Dyreværnets direktør, Rikke Christensen-Lee. (Arkiv)
Foto: Vasily Maximov/Ritzau Scanpix

Livsstil

Undgå at livet bliver en kattepine for din indekat

Det stiller større krav til ejeren, når man har kat i en lejlighed, hvor katten ikke kan komme ud.
13. april 2019 kl. 08:00 Af Af Mathias Sinius Mølgaard/ritzau fokus/

Annonce

Selv om det er et hundeliv at være baggårdskat, så kan livet som indekat også være hårdt, hvis ikke du som ejer gør dig umage.

Det stiller nemlig større krav at have en kat i en lejlighed frem for i et hus, hvor katten bare kan løbe ind og ud, som det passer den. Det fortæller Jens Jokumsen, der er familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse.

- Nogle katte kan komme til at kede sig, og her er det op til ejeren at gøre hverdagen til en god oplevelse. Du skal tænke på, at katten dagligt skal stimuleres, leges med og have nogle udfordringer, siger han.

De udfordringer kan blandt andet komme fra forskellige klatremuligheder i lejligheden, så katten kan blive udfordret både fysisk og mentalt, som den også ville blive udenfor.

Som ejer kan du også gøre en indsats for netop at simulere livet udenfor, fortæller Jens Jokumsen.

- Du kan med fordel tage ting udefra, som katten kan snuse til og lege med. Det kan være en gren eller et blad, som ligger i lejligheden i noget tid, og som du så skifter ud igen, når katten har mistet interessen, siger han.

Det er nemlig med til at stimulere de sanser hos katten, som udekatte får brugt, når de går på opdagelse i naturen.

At holde katten fysisk stimuleret er også vigtigt af andre årsager, fortæller direktør hos Dyreværnet Rikke Christensen-Lee.

- Vi har et kæmpe problem med overvægtige indekatte, og med det følger sygdomme som sukkersyge og hjerteproblemer. Så vær opmærksom på, hvor meget du fodrer den, og hvor meget du holder den i gang, siger hun.

Det er lige meget, hvilken type foder du bruger - så længe du ikke fodrer for meget. Det kan en dyrlæge råde dig til, men der er også vejledninger på alt foder ud fra kattens størrelse.

En anden måde at holde sin kat aktiv på kan være at anskaffe sig to katte, fortæller Rikke Christensen-Lee. Det kan også medvirke til, at kattene holder sig aktive i løbet af dagen, når boligen er tom.

- Jeg vil anbefale, at det skal være søskende, da det kan være svært at sammenføre to fremmede katte, siger Rikke Christensen-Lee.

Selv om indekatte for det meste opholder sig indendørs, er der også flere og flere, der en sommerdag løber væk gennem en åben dør eller et åbent vindue.

Derfor anbefaler Jens Jokumsen, at du får mærket og registreret din kat, uanset om det er tale om en inde- eller udekat.

- Det er et lovkrav hos hunde, men det er ikke tilfældet hos katte. Men løber katten væk hjemmefra, så bliver den nemmere at finde igen, hvis den er registreret i det danske katteregister, siger Jens Jokumsen.

/ritzau fokus/
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Konkurrence-banner

KONKURRENCE Deltag i vores Livsstil konkurrence og vind et gavekort på kr. 1.000,- til brugskunt i Garant Nykøbing Falster.

Hvor mange påskeæg er der i Livsstils magasinet?Konkurrencebetingelser
Konkurrencen afholdes af LF Livsstil og er ikke købsbetinget.

Konkurrencen er åben for alle personer, der har bopæl i Danmark, undtagen ansatte og nærmeste familie til personer der arbejder for Lolland-Falsters Folketidende eller Folketidende Gruppen. Vinderen får direkte besked via e-mail og offentliggøres på LF Livsstils Facebookside og på Folketidende.dk. Sidste frist for deltagelse er den 11.april. Vinderen udtrækkes fredag d. 12. april og vil få direkte besked, samme dag som konkurrencen er slut.

Annonce