cookie-og-privatlivspolitik

2

Billeder

30-årige Mie Heiberg, der stammer fra Idestrup, har nok at se til i sit firma på Frederiksberg. Man kan se mere om hendes arbejde på logografik.dk og på mieheiberg.dk.
Foto: Privatfoto

Lokal nyt

- Idéerne kommer ofte lige inden, jeg skal sove

Mie fra Idestrup har gjort karriere med eget firma på Frederiksberg.
21. februar 2021 kl. 12:15 Af Jakob Poulsen

Annonce

FREDERIKSBERG/IDESTRUP Det lå måske ikke lige i kortene, mens hun stadig gik i skole, at Mie Heiberg fra Idestrup, inden hun fyldte 30, ville have etableret sig som selvstændigt erhvervsdrivende på Frederiksberg i København.

- Skolen har aldrig været et nemt sted for mig rent fagligt. Jeg havde det svært, fordi mange af fagene ikke interesserede mig, men socialt har jeg altid klaret mig godt, hvilket også har været med til at skabe det netværk, der nu gør, at jeg kan leve af at drive min grafiske butik, fortæller hun.

Folkeskoletiden blev brugt på Krogløvskolen i Idestrup, og siden tog hun tog en højere handelseksamen i Nykøbing, men det var først, da hun kom ind på multimediedesigner-uddannelsen, at hun begyndte at få 12-taller, forklarer hun.

I dag lever hun af at designe logoer til virksomheder.

- Det foregår mest inde i mit hoved, og så får jeg det ud på computeren. Idéerne kommer ofte til mig lige inden, jeg skal sove, fortæller hun.

Annonce

Mie Heibergs nattesøvn bliver dog ikke spoleret mere, end at hun nu i to år har været selvstændig med sit firma Logografik. Karrieren begyndte allerede så småt at tage form i studietiden, hvor hun fik et deltidsjob i en televirksomhed, som sidenhen blev opkøbt af TDC Erhverv.

Senere fulgte en tid som grafisk designer hos det digitale bureau Subsero, inden hun i 2019 besluttede sig for at blive selvstændig.

- Det går bare derudad. Det havde jeg overhovedet ikke regnet med, da jeg tog springet. Dengang så jeg ikke for mig, at jeg ville sidde her to år efter og have så travlt. I sidste uge var der for eksempel to dage, hvor jeg arbejdede 12 timer i døgnet, fortæller den 30-årige falstring med adresse i hovedstaden.

Faktisk har hun så travlt, at hun er begyndt at overveje at ansætte en medarbejder på freelance-basis.

Blandt Mie Heibergs kunder er Fjordlandet Outdoor, som formidler lokale oplevelser i Nationalpark Skjoldungernes Land ved Roskilde, samt en række små og mellemstore virksomheder.

Annonce

- De logoer, jeg laver, afleverer jeg kun ét bud på, og oftest bliver de godkendt med det samme. Så jeg må gøre et eller andet rigtigt, konstaterer hun med et smil.

Og selv om firma- og privatadressen nu ligger i hovedstaden, er der stadig mange fra Lolland-Falster, som kontakter Mie Heiberg for at få lavet deres logo. Det gælder eksempelvis Vossecondhand i Langgade i Nykøbing og Halo Kids, også fra Nykøbing.

- Jeg har overvejet at flytte tilbage til Falster, men jeg synes, det er nemmere at netværke og skaffe lidt større kunder herinde, forklarer hun.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

AF: JOHN WENNERWALD

Din region er foran 14. februar 2021 kl. 20.59

AF: BENNY BURMEISTER

Gratis transport af el. 10. februar 2021 kl. 09.41

Annonce

ANNONCE