cookie-og-privatlivspolitik
Arkivfoto
Foto: Margit Olsen

Lokal nyt

Sankthansbålet er i fare

Der skal et solidt regnvejr til før afbrændingsforbud på Lolland-Falster ophæves.
13. juni 2018 kl. 11:09 Af Margit Olsen

Annonce

På grund af tørken indførte Lolland-Falster Brandvæsen onsdag morgen afbrændingsforbud. det betyder, at det det er forbudt at brænde for eksempel haveaffald af, lave bål og bruge ukrudtsbrændere.

- Vi opfordrer folk til at bruge deres sunde fornuft, siger operativ chef i Lolland Falsters Brandvæsen Bjarne Noer Larsen.

Selvfølgelig kan man stadig lave mad på grillen, men man skal være ekstra forsigtig og gerne have en kande vand, en brandslukker eller haveslangen lige ved hånden, hvis det går galt. Det er også tilladt at bruge bålfade på op til 80 centimeter i diameter placeret på et fast ikke brandbart underlag.

- Men lad terrassevarmeren og myggelyset være slukket og brug al åben ild med omtanke, og husk at slukke cigaretten og smid den endelig ikke ud fra en bil, siger Bjarne Larsen.

Det lokale brandvæsen har endnu ikke oplevet større naturbande, men al vegetation er meget tør og ild kan brede sig lynhurtigt.

- Specielt ukrudtsbrænderne er det meget vigtigt bliver stillet til side, da vi i år har oplevet en del brande forsaget af ukrudtsbrændere. Ligesom det nu ikke er tilladt at bruge de nævnte terrassevarmere og lignende, der fungerer ved forbrænding, for eksempel svejse‐ eller skære‐aggregater, blæselamper og levende lys udendørs, siger Bjarne Noer Larsen.

Om der bliver mulighed for at sende de lokale hekse mod Bloksbjerg til Sankthans er meget tvivlsomt.

- Der skal flere dages regn til, for at vi kan forsvare at ophæve forbuddet og som vejrudsigten ser ud nu, tvivler jeg på, at vi kommer til at se sankthansbål i år, siger Bjarne Noer Larsen.
Lolland-Falster Brandvæsen følger situationen nøje og vil naturligvis ophæve forbuddet hurtigst muligt, når der kommet tilpas med nedbør til at gøre afbrænding i det fri sikkert igen.

Se her hvordan du forholder dig i forbindelse afbrændingsforbuddet KLIK HERKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsenet fodres med… 17. marts 2019 kl. 18.50

AF: MARTIN WOUTERS

så får tingsted å skylden 11. marts 2019 kl. 16.07

AF: JOHN WENNERWALD

Ligestilling på dagsordenen 10. marts 2019 kl. 22.38

AF: MARTIN WOUTERS

niels rasmussen sørge for… 07. marts 2019 kl. 16.59

AF: KNUD CHRISTIAN EILIF HANSEN

Fejl at kasserer i… 05. marts 2019 kl. 22.42

AF: JOHN WENNERWALD

Fælles selskabsskat – ja tak! 03. marts 2019 kl. 22.08

Annonce