cookie-og-privatlivspolitik
Mad skal der til. Maribo Hallerne havde sørget for mad fra Cocotten i Holeby, og det fik hurtigt snakken til at gå hen over bordene. Tilflyttere, foreningsfolk, politikere, medarbejdere og ildsjæle mødtes til en snak om den ø, vi er fælles om.

8

Billeder

Mad skal der til. Maribo Hallerne havde sørget for mad fra Cocotten i Holeby, og det fik hurtigt snakken til at gå hen over bordene. Tilflyttere, foreningsfolk, politikere, medarbejdere og ildsjæle mødtes til en snak om den ø, vi er fælles om.
Foto: Claus Hansen

Lokal nyt

- Vi elsker de der lollikker

BILLEDSERIE: 150 tilflyttere blev budt velkommen med lollandsk hygge
13. september 2019 kl. 13:00 Af Birgitta Andersen

Annonce

MARIBO Hvis der er noget, man skal lære som tilflytter på Lolland, så er det, at her hygger vi gerne med måltider. Der er morgenkaff', formiddagskaff', frokost, eftermiddagskaff', aftensmad, aftenskaff', og så det derimellem. Og vi elsker gæstebud.

150 tilflyttere fik første lektion i lollandsk gæstebud, da de torsdag aften var til velkomstfest i MariboHallerne. Vært var Lolland Kommune flankeret af en række organisationer, foreninger og institutioner.

Der blev serveret et godt måltid af lokale råvarer, der var god musik til øregangene, værterne gav gaver sponsoreret af lokale virksomheder, og så blev der ellers snakket og skabt nye venskaber hen over bordene - for den lollandske opskrift på hygge virker.

- Min bror er flyttet til Glostrup. Der får man bare stukket to biografbilletter i hånden. Det her betyder meget mere. Der kommer så mange til Lolland, der af en eller anden grund mangler et netværk. Her bliver de set og taget imod. For os handler det bare om at så et frø i aften, siger leder af Frivilligcenter Lolland, Thomas Nielsen.

Tilflytterne var glade.

- Det er en flot måde at tage imod folk på. Jeg er kommet for lige at se, hvad der rører sig, siger Sarah Seidenfaden, der netop er flyttet tilbage for at komme tæt på lille Ludvigs bedsteforældre og de billige huse.

Huspriserne er også det, der har trukket Inge Rønning Hansen og Flemming Kjærgård til fra Nordsjælland. De bor nu ved Halsted Gods.

- Det var en stor beslutning. Men det har været win-win. Vi elsker bare de der lollikker. Her er man imødekommende og hilser på hinanden. Det gør man altså ikke i Nordsjælland. Vi mangler ikke noget her på Lolland.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

Annonce