cookie-og-privatlivspolitik
Arkivfoto
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Almene boliger: Billigere husleje på vej

Hvis du bor hos et af landet almene boligselskaber, så hold øje med huslejen. Den er nemlig på vej ned.
19. oktober 2015 kl. 07:29

Annonce

Hvis du bor hos et af landet almene boligselskaber, så hold øje med huslejen. Den er nemlig på vej ned, ifølge formanden for Danmarks Almene Boliger. Det skriver DR Sjælland.

Hvis du bor til leje hos et alment boligselskab, så er der stor sandsynlighed for, at din husleje bliver billigere.

I hvert fald ifølge Palle Adamsen, der er formand for Danmarks Almene Boliger, der er interesse- og brancheorganisation for cirka 550 almene boligorganisationer, så er man over hele linjen i gang med at effektivisere, så huslejen kan blive lavere.

- Nogen er kommet langt, og nogen er først ved at planlægge deres tiltag. Vi er en branche, der står lidt forskellige steder, men vi står med blikket rettet mod, at vi selvfølgelig skal kunne levere effektiviseringer, siger Palle Adamsen til DR Sjælland.

Et af de boligselskaber, der er rigtig langt, er Nykøbing Falster Boligselskab. Her satte de i år huslejen ned for mere end 2000 lejere, og nu er de klar til at gøre det igen. De lejere, der sparer mest, kan til næste år se frem til at have 464 kroner mere på kontoen, når huslejen er betalt.

Annonce

Lejerne får del i den økonomiske gevinst af, at boligselskabet arbejder mere effektivt ved blandt andet at indsamle nye tilbud på alt fra malere til låsesmede, men også fordi de ikke længere ringer efter en håndværker, når der skal ordnes småting i boligerne, fortæller direktøren i boligselskabet.

- Vi udfører en del opgaver selv. Hvor vi før ringede til en håndværker ude i byen, så er det vores egne ejendomsfunktionærer, der løser opgaverne i dag, siger Lis Bentin til DR Sjælland.

24 af boligselskabets 25 afdelinger kan forvente enten en lavere husleje eller en husleje på samme niveau fra næste år. Det får store roser fra formand for Danmarks Almene Boliger.

- Vi ved alle sammen, at lavthængende frugter er lette at plukke, men når man kan gøre det to gange, så aftvinger det jo respekt. Jeg synes, det er rigtig flot, siger Palle Adamsen.

Ifølge direktør i boligselskabet, Lis Bentin, stiger huslejen i en af boligselskabets 25 afdelinger på grund af tiltag, som senere skal gøre huslejen endnu billigere.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

AF: JOHN WENNERWALD

Facebook skal bidrage 28. februar 2021 kl. 21.20

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

Annonce

ANNONCE