cookie-og-privatlivspolitik

25

Billeder

I weekenden blev dørene åbnet hos flere end 60 kunstnere i hele området.
Foto: Ingrid Riis

Lokal nyt

Billedserie: Dørene åbnede sig for kunsten

60 lokale kunstnere deltog i weekenden i "Åbne Atelierdøre"
12. august 2019 kl. 16:00 Af Lars Hovgaard

Annonce

NORDØSTFALSTER I weekenden åbnede dørene sig atter for kunsten mange steder i Guldborgsund Kommune, da hele 60 lokale kunstnere deltog i "Åbne Atelierdøre" og inviterede alle interesserede tæt på kunsten og tankerne bag.

Også i den nordøstlige del af storkommunen, hvor projektet med hen over en weekend at åbne dørene ind til kunsten havde sit oprindelige udspring - og her tog mange kunstnere endnu engang imod kunstinteresserede besøgende fra nær og fjern.

Blandt dem var Finn Otte, som sammen med Anne Vibeke Plenge og Kirsten Mikkelsen bød indenfor på Stangerupgade ved Maglebrænde, hvor alle tre kunstnere fremviste deres kunst på den samme adresse.

- Vi kalder os "Trefoldigheden", og vi har tidligere lavet kunstneriske ting sammen, men det er første gang, vi deltager sammen i "Åbne Atelierdøre". Vi har et fælles tema i form af naturen, men har forskellige måder at udtrykke os på, fortæller Finn Otte.

Også i Vejringe var tre kunstnere i weekenden gået sammen om at udstille på Gravergårdsvej. Gitte Suhr, der til daglig bor og arbejder på stedet, og Dorte Sørensen og Lili Walther. Søndag eftermiddag modtog de besøgende nummer 100.

- Det er nok 10 år siden, at jeg var med første gang. Det er en god idé på denne måde at vise kunsten frem, fortæller Gitte Suhr - og suppleres af Lili Walther:

- Det er min første gang på "Åbne Atelierdøre", og det er alle tiders. Man møder mange forskellige mennesker - og så oplever jeg, at folk også gerne vil handle, fortæller hun.

En, der har været med i "Åbne Atelierdøre" i rigtig mange år, er Marianne Gregersen fra Horbelev. I weekenden åbnede hun atter dørene helt ind til de private stuer, hvor malerier og stentøj var udstillet - og kunstneren selv berettede om sit arbejde og sin passion for kunsten.

Ligesom det skete rigtig mange andre steder over hele kommunen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsnet får et løft i 2020 01. december 2019 kl. 21.30

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Så er det nok! 01. december 2019 kl. 17.10

AF: BJARKE ROSENKILDE

Marcus Knuth, en kommende… 29. november 2019 kl. 13.08

AF: BJARKE ROSENKILDE

Skraldespansk 29. november 2019 kl. 12.51

AF: JOHN WENNERWALD

Kriminelle bandemedlemmer… 24. november 2019 kl. 21.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Bedstemor med slag i! 21. november 2019 kl. 18.21

Annonce