cookie-og-privatlivspolitik
Forberedelserne til byggeriet af den nye Storstrømsbro er i fuld gang, og inden længe kan man komme tæt på byggeriet i et nyt besøgscenter på Masnedø.
Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

Brobyggeri får besøgscenter

Vejdirektoratet åbner om kort tid et besøgscenter for byggeriet af den nye Storstrømsbro.
10. september 2019 kl. 09:30 Af Jakob Poulsen

Annonce

Forberedelserne til byggeriet af den nye Storstrømsbro mellem Falster og Masnedø er i fuld gang, og nu kan man snart både komme helt tæt på og samtidig blive klogere på det store byggeri.

Søndag den 22. september åbner Vejdirektoratet nemlig et nyt besøgscenter med både udstilling og skolefaciliteter, der fortæller om byggeriet af den nye bro samt dens rolle lokalt, regionalt og nationalt, oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

På udstillingen vil man gennem film, tekst og oplevelser komme hele vejen rundt om projektet lige fra de arkæologiske udgravninger under vandet og den gamle Storstrømsbros historie og til tilblivelsen af den nye bro.

Besøgscentret kommer til at ligge på Masnedø, tæt ved selve byggepladsen - nærmere bestemt på Brovejen 16B og får navnet Besøgscenter Storstrømsbroen.

- Et brobyggeri i den størrelsesorden er spektakulært og sætter sit præg på området i mange år fremover. Derfor åbner vi nu et besøgscenter med en udstilling, der fortæller hele historien om byggeriet fra start til slut. Udstillingen henvender sig til alle, som kunne tænke sig at komme tæt på det store brobyggeri, siger projektchef i Vejdirektoratet, Niels Gottlieb, i pressemeddelelsen.

Selve åbningen af besøgscentret den 22. september får deltagelse af transportminister Benny Engelbrecht (S).

Dørene til besøgscentret åbner klokken 10, og et kvarter senere går man så i gang med en mindre række af talere, der blandt andre omfatter transportministeren, Vordingborgs borgmester Michael Smed og anden viceborgmester i Guldborgsund Kommune, Ole K. Larsen (V).

Det officielle program ventes at slutte ved 11-tiden, men besøgscentret holder åbent frem til klokken 16.

Den nye bro ventes at stå færdig i 2023.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Eliten, magthaverne, censur… 27. januar 2020 kl. 13.15

AF: DAN TOXVÆRD RASMUSSEN

DEBATTEN OM FOR OG IMOD… 27. januar 2020 kl. 09.40

AF: JOHN WENNERWALD

Husk SFO-erne 26. januar 2020 kl. 20.53

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

Annonce