cookie-og-privatlivspolitik
Arkivfoto
Foto: Jesper Bøgh

Lokal nyt

Damsbo: Kommuner har en god sag

Kommunerne på Lolland-Falster mener, at statens beregninger af udligningspenge i 2017 og 2018 har været på et forkert grundlag, og at kommunerne har penge til gode.
07. februar 2019 kl. 17:07 Af Andreas Johansen

Annonce

Onsdag holdt Folketingets Social-, Indenrigs- og Børneudvalg en åben høring om konsekvenserne af fejl i den kommunale udligningsordning.
John Brædder, borgmester i Guldborgsund Kommune, har tidligere udtalte, at han forventer, at Guldborgsund Kommune har 82 millioner kroner til gode, som kunne bruges til at forbedre tilværelsen for kommunens borgere.

Lennart Damsbo-Andersen (S), tidligere borgmester i tidligere Nysted Kommune og nu lokalt valgt folketingsmedlem for Socialdemokratiet, sad med ved høringen, da der blev luftet bekymringer.

- Jeg synes, kommunerne har en god sag. Det er fint, den bliver prøvet af, fordi princippet om, at man fra statens side bare kan lade stå til, skal afprøves. Jeg er spændt på udfaldet, for hvad betyder de penge for de enkelte kommuner?

Ifølge Lennart Damsbo-Andersen nævnte flere af de 13 kommuner, der på nuværende tidspunkt er en del af søgsmålet, at de ekstra millioner vil kunne dække mange af de fremtidige udgifter, de enkelte kommuner står med, og fra borgmester i Hjørring Kommune, Arne Boel (S), lød det:
- Hvis vi får 47 millioner kroner, vil vi kunne komme op på gennemsnittet i forhold til børnepasning, skolegang og ældrepleje på et år.
Lennart Damsbo-Andersen, der er næstformand for Udvalget for Landdistrikter og Øer, mener også, at der er nogle problemer med udligningsordningen på nuværende tidspunkt.

- Som udligningen er lige nu, fungerer den måske ikke optimalt. Der er nogle uretfærdigheder på flere områder, der gør, at udligningen ikke fungerer korrekt, siger Lennart Damsbo-Andersen til Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vi opretter eget vikarbureau 21. april 2019 kl. 22.43

AF: FÆLLESRÅDET FOR SAKSKØBING OG OMEGN

Stop udvidelsen af… 18. april 2019 kl. 09.25

AF: TOM AHLQVIST

Guldborgsund kommuneplan 2019-2031 17. april 2019 kl. 10.06

AF: MARTIN WOUTERS

Hvorfor forvaltes landets… 15. april 2019 kl. 20.15

AF: JOHN WENNERWALD

Mette F. står fast 14. april 2019 kl. 19.43

AF: BO BRIKS RICHARDT

Kasper Rougs troværdighed 10. april 2019 kl. 17.28

Annonce