cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Privatfoto

Lokal nyt

Det Gule Palæ skal sejle i 20 timer - uden bølger

Fundamentet er støbt, og Gedser Remise er klar med veterantogskørsel til publikum, der vil følge med i flytningen 4. september.
26. august 2016 kl. 19:04 Af Birgitte Grønning

Annonce

- Jeg er først rolig, når det står fast og sikkert på fundamentet i Gedser. Indtil da har jeg tynd mave.

Olsen Banden-fanklubbens formand Rune Holm Clausen er en bekymret mand i disse dage, og han stirrer intenst på vejrudsigten. Især vejret om en uge har hans fulde opmærksomhed, for så er vi nået til weekenden, hvor kommandoposten “Det Gule Palæ” skal flyttes fra København til Gedser.

På Gedser Remises grund er murer Jeppe Sønderholm og lærling Rasmus Hansen fra MSE Entreprise A/S i Nørre Alslev færdige med fundamentet til palæet, og forude venter nu den helt store sejltur fra 3. til 4. september.

Tidligt om morgenen 3. september bliver palæet løftet med kran til en blokvogn, der skal køre det til Københavns Havn. Da transportvejen til havnen er meget kringlet, vil der undervejs blive flere omladninger.

- Palæet skal igennem fem løft, inden det er overstået. Jeg har mange gange forstillet mig, at det brækker midt over, lyder det fra Rune Holm Clausen.

Når palæet er placeret på en pram, vil det blive bugseret til havnen i Gedser. Det er en sejltur på forventeligt 20 timer. Og den kan kun gennemføres, hvis vejret holder sig i ro.

- Det skal være ret stille vejr. Der er ikke en fast grænse for, hvor meget det må blæse, for det afhænger også af vindretningen. Er vejret ikke godt nok, må flytningen udsættes, fastslår ingeniør Jens Martin Nielsen fra Per Aarsleff A/S, som står for transporten.

Går alt vel, er prammen fremme om formiddagen 4. september, hvor den sidste del af turen på en ny blokvogn går til remisearealet.

Hans Østergaard, der er formand for Bevaringsforeningen Gedser Remise, er sikker på, at flytningen bliver et tilløbsstykke for lokale og turister, og derfor har Gedser Remise arrangeret veterantogskørsel mellem Nykøbing og Gedser 4. september. Togene kører fra Gedser klokken 9 og 15.30 og fra Nykøbing klokken 10.20 og 16.30 - hvis altså vejret holder.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's svanesang. 19. januar 2020 kl. 13.30

AF: LEIF A. JENSEN

Når der penge i at snakke… 19. januar 2020 kl. 00.37

AF: BJARKE ROSENKILDE

Den Konservative Khader og… 17. januar 2020 kl. 21.45

Annonce