cookie-og-privatlivspolitik
Ny akutlægehelikopter ønskes placeret på Fyn
Foto: Gert Ellegaard

Lokal nyt

Ekstra lægehelikopter kan hjælpe Lolland

En fjerde akutlægehelikopter placeret på Fyn, kan hjælpe borgere på Lolland hurtigere til hospital.
17. maj 2018 kl. 08:05 Af Margit Olsen

Annonce

Landets tre akutlægehelikoptere bliver til næste år, efter aftale i finansloven, til fire.

Både hos Region Sjælland og samlet hos Danske Regioner anbefaler man, at basen for den ene af akutlægehelikopter bliver placeres i Assens på Fyn.

Danske Regioners anbefaling bygger på en anbefaling fra Styregruppen for Den Landsdækkende Akutlægehelikopterordningen.

I øjeblikket dækkes hele Region Sjælland og Region Hovedstaden inklusiv Bornholm i udgangspunktet kun af den akutlægehelikopter, der er placeret i Ringsted.

Den fjerde akutlægehelikopter får base ved Jammerbugten i det nordvestjyske. Danske Regioner ønsker derefter, at helikopterbasen i Skive flyttes til Herning og at basen i Ringsted bliver bevaret.
Det bliver Sundheds- og Ældreministeriet, som tager den endelige beslutning om placeringerne.

I Region Sjælland, håber regionsformand Heino Knudsen, at der i ministeriet bliver lyttet til anbefalingerne.

- Jeg håber, at Christiansborg lytter til anbefalingerne, da det vil give en bedre og mere robust dækning af regionens geografi i de situationer, hvor akutlægehelikopteren i Ringsted er på en anden mission. Det har stor betydning for borgerne i Region Sjælland, at der bliver en dobbeltdækning i vores region, siger regionsrådsformand Heino Knudsen.
De primære opgaver for akutlægehelikopteren er hurtig avanceret akutlægehjælp og transport af svært tilskadekomne patienter og syge patienter med visse medicinske tilstande for eksempel blodprop i hjertet eller hjernen. I 45 procent af missionerne i 2017 blev patienterne fløjet til Rigshospitalet, Odense Universitetshospital og andre højt specialiserede sygehuse.
- Vi skal sikre, at borgerne nemt og hurtigt får hjælp og kommer til det rette sygehus med de rette kompetencer. Det kan have enormt stor betydning for den enkelte borger. Lægehelikopteren sikrer netop det, og med en bedre dækning øges sikkerheden for, at det sker, siger Heino Knudsen.
Fra Ringsted kan alle geografiske områder i Region Sjælland dækkes inden for 20 til 25 minutter. I 2017 blev helikopteren kaldt ud til 790 missioner i Region Sjælland, hvoraf 55 procent af dem var i den sydlige del af regionen og 20 procent i den nordlige del. I alt resulterede seks ud af ti missioner i, at patienten blev fløjet til et sygehus.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Ungdomsskolelukninger i… 18. januar 2019 kl. 01.05

AF: JOHN B. HANSEN

Topstyring 17. januar 2019 kl. 12.14

AF: BJARKE ROSENKILDE

Nyt politisk parti med… 16. januar 2019 kl. 18.48

AF: ANNE LISSAU

Kæmpevindmøller vil… 16. januar 2019 kl. 09.22

AF: POUL HANSEN

Høringssvar på vindmøller… 15. januar 2019 kl. 13.00

AF: JOHN WENNERWALD

Farcen om regionerne 13. januar 2019 kl. 21.19

Annonce