cookie-og-privatlivspolitik
Det er ikke antallet af pladser på bænkene, der afgør, hvor mange mennesker brandvæsenet vurderer, at det er sikkert at lukke ind i kirkerne. Set med brandmyndighedernes øjne er det et spørgsmål om sikkerhed og flugtveje, der er afgørende.

2

Billeder

Det er ikke antallet af pladser på bænkene, der afgør, hvor mange mennesker brandvæsenet vurderer, at det er sikkert at lukke ind i kirkerne. Set med brandmyndighedernes øjne er det et spørgsmål om sikkerhed og flugtveje, der er afgørende.
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Fortsat usikkerhed om brandregler i kirkerne

Beredskabsstyrelsen kan ikke svare på, hvor mange der må lukkes ind i kirkerne
06. september 2018 kl. 18:37 Af Rune Michaelsen

Annonce

NYKØBING Det vakte harme sidste år ved juletid, da en række kirkegængere blev afvist i døren til Klosterkirken, til trods for at der var ledige pladser.

Dengang tog tidligere sognepræst Hans Iversen bladet fra munden og kritiserede beslutningen. Det skete blandt andet med et argument om, at man som kirke IKKE er forpligtet til at følge brandmyndighedernes anbefaling om, hvor mange det er forsvarligt at lukke ind i et lokale.

Det er også rigtigt - ifølge reglerne - men hos Nykøbing Falster Sogn var og er der ingen vaklen.

- Vi følger den anbefaling, brandmyndighederne giver. Det er dem, der har ekspertisen, og vi har derfor valgt at følge deres råd, fortæller formand for Klosterkirkens menighedsråd Palle Jacobsen.

Beslutningen om at følge myndighedernes anbefaling fik ros af det lokale brandvæsen, men afdelingschef hos Lolland Falster Brandvæsen, Morten Andersen, bad dog ved samme lejlighed Beredskabsstyrelsen om at fortolke den vejledning, brandvæsenet valgte at følge. Trods adskillige rykkere er det endnu ikke sket, og med mindre Beredskabsstyrelsen snart rykker ud, betyder det, at der igen i år bliver trængsel i kirken, når vi nærmer os juletid. Trods plads til knap 500 mennesker er det nemlig brandvæsenets vurdering, at der ikke bør lukkes flere end 350 mennesker ind i Klosterkirken.

Det, brandmyndighederne har bedt om, er Beredskabsstyrelsens vurdering af, om man skal anvende de almindelige regler - som man har gjort - eller om der er særlige forhold, der taler for, at man skal bruge undtagelsesreglen.

Et spørgsmål, der åbenbart er så kompliceret, at styrelsen trods flere rykkere endnu ikke har kunnet svare på det.

I Klosterkirken skal man snart i gang med at forberede julegudstjenesterne.

- En af løsningerne kan være, at vi lægger ekstra gudstjenester ind, så alle får mulighed for at komme til julegudstjeneste, siger Palle Jacobsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Oprydning efter brystkræftsskandale 13. oktober 2019 kl. 20.51

AF: BJARKE ROSENKILDE

Narrens vise. 10. oktober 2019 kl. 16.29
Nu må Digelauget stoppe vanviddet 09. oktober 2019 kl. 10.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Blåpandet stram udlændinge politik 08. oktober 2019 kl. 15.54

AF: JOHN WENNERWALD

Eget vikarbureau 06. oktober 2019 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

EU og det besværlige demokrati. 02. oktober 2019 kl. 15.47

Annonce