cookie-og-privatlivspolitik

9

Billeder

Malik Mabe er for andet år inviteret til Tivoli for at skære imponerende figurer i de kæmpestore græskar.
Foto: Tivoli

Lokal nyt

Fra USA over Krungerup til Tivoli

BILLEDSERIE: Han begyndte med at sælge græskar på torvet. Nu er Malik Mabe anderkendt træskærer i USA
28. oktober 2020 kl. 11:35 Af Margit Olsen

Annonce

KRUNGERUP De senere år har Malik Mabe boet i skovriget Virginia i USA, hvor han lever af at skære fantastiske kunststykker ud af træ, men netop nu er han hjemme i Danmark og bor hos sin amerikanske far i Krungerup.

Besøget er ikke blot et hyggeligt familiebesøg. De kommende dage skal han udskære Danmarks og Nordens største græskar på næsten 800 kilo, som for nylig vandt en konkurrence for største græskar i Tivoli.

Malik Mabe blev født på Grønland i 1989 af en dansk mor og en amerikansk far, blev kort derefter taget med til USA, hvor familien boede i knap fire år, før de flyttede hjem til Danmark, indtil Malik Mabe som teenager flyttede tilbage for at gå på amerikansk high school. Siden har han boet skiftevis i USA og i Danmark.

- Efter jeg for fire år siden fik en søn sammen med min amerikanske kæreste, er min base blevet Virginia. Men jeg er i Danmark en til to gange om året, hvor min base så er hjemme hos min far i Krungerup, fortæller Malik Mabe.

Den 31-årige selvlærte trækunstner begyndte sin karriere med at skære græskar ud hjemme hos moren i Haslev og sælge dem på det lokale torv.

- Derefter tog det bare fart, og jeg fandt ud af mine evner til at forme - også i træ, siger Malik Mabe.

I Virginia har Malik Mabe værksted hos sine amerikanske bedsteforældre.

- Mine bedsteforældre bor tæt på Creepy Trail, som er en nedlagt jernbane, som tusindvis af turister hvert år besøger for at cykle turen ned gennem den tætte skov ved Whitetop, som er det næsthøjeste bjerg i Virginia.

Her udskærer han og sælger sine træskulpturer til turister og vandrere, der kommer forbi, og til butikker og dinere rundt omkring på egnen.

Den årlige tur til Danmark og Tivoli kom i stand, fordi Malik Mabe henvendte sig til den københavnske forlystelsespark og tilbød at lave kunst ud af kæmpegræskarrene.

Når arbejdet med at udskære det kæmpestore græskar i Tivoli for i år er slut fredag, er der stadig god tid til at lave kunstværker i træ på bestilling i Danmark, inden han vender tilbage til Virginia i midten af december.

- Endnu har jeg ikke haft min lille familie med på besøg til Danmark, men jeg håber, jeg på et tidspunkt kan give min søn mulighed for at bo i Danmark, siger Malik Mabe.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

Annonce