Annonce
Lokal nyt

Her får de lokale MF'ere særlig stor indflydelse

Flere partier har fordelt ordførerskaber og udvalgsposter, men enkelte venter til senere. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Flere Christiansborg-politikerne har fået tildelt deres ordførerskaber og udvalgsposter. Miljø- og fødevareudvalget får lokal ledelse.

Efter fire uger med valgkamp og tre uger med regeringsforhandlinger er der igen kommet liv på Christiansborg. Her har partierne nu fundet ud af, hvilke folketingsmedlemmer der skal være medlem af hvilke udvalg, hvem der skal være formænd og hvilke ordførerskaber og andre poster, de hver især skal have.

Dermed ligger det nu også fast, hvad de seks lokale folketingsmedlemmer vil skulle koncentrere sig om fremover.

Hos Socialdemokratiet har Lennart Damsbo-Andersen først og fremmest fået opgaven som næstformand for folketingsgruppen.

- Det er jeg rigtig glad for og stolt af. Det er udtryk for tillid fra kollegaerne og gruppen og fra Mette Frederiksen, siger han og påpeger, at når gruppeformand Flemming Møller Mortensen har forfald, overtager han ledelsen af gruppen.

Gruppeledelsen har seks medlemmer, der blandt andet tager stilling til, hvad partiets linje er i de aktuelle politiske spørgsmål. Derudover drøfter de, hvordan partifællerne kan blive betjent af personalet.

Lennart Damsbo-Andersen har også fået to ordførerskaber, nemlig landdistriktsordfører og arbejdsmiljøordfører. Derudover er han blevet medlem af Udvalget for Landdistrikter og Øer, Beskæftigelsesudvalget, Kirkeudvalget, Sundheds- og Ældreudvalget, Transport- og Boligudvalget, Udvalget for Forretningsorden samt Udvalget til Valgs Prøvelse.

Hans nyvalgte partifælle Kasper Roug er blevet it- og teleordfører, fiskeriordfører og grønlandsordfører, og er blevet næstformand i to udvalg, nemlig Erhvervsudvalget og Miljø- og Fødevareudvalget. Endelig er han meningt medlem af Uddannelses- og Forskningsudvalget, Udvalget for Landdistrikter og Øer, Færøudvalget, Retsudvalget, Forsvarsudvalget og Nordisk Råd samt suppleant til Den Parlamentariske Forsamling for EU-Middelhavsområdet.

- Det er en flot portefølje, jeg har fået, i forhold til at jeg er nyvalgt. Jeg får rigeligt at tage mig til og glæder mig til at komme i gang, siger han.

DF og EL

Dansk Folkeparti har fået formandsposten i to udvalg, og René Christensen har fået den ene - han er nu formand for Miljø og Fødevareudvalget, hvor Kasper Roug er næstformand.

- Jeg er meget glad for, at en af de to formandsposter, Dansk Folkeparti har, er tilgået mig. Jeg har kæmpet for, at det netop skulle være Miljø og Fødevareudvalget. Det passer rigtigt godt til vores område, ligeledes så er det her, at mange af løsningerne til miljøforbedringer skal findes, siger René Christensen, der også har fået plads i Finansudvalget og Skatteudvalget og i øvrigt fortsætter som sit partis finansordfører.

Hos Enhedslisten er Christian Juhl blevet arbejdsmiljøordfører og medlem af Beskæftigelsesudvalget, udviklingsordfører og medlem af Udenrigsudvalget, ordfører for Rigsfællesskabet (Færøerne og Grønland) og medlem af Færøudvalget, Grønlandsudvalget og delegationen vedrørende Arktis, ordfører for nordisk samarbejde og medlem af Nordisk Råd, medlem af den danske delegation i Nordisk Råd samt gruppeformand for Grøn Venstres Partigruppe i Nordisk Råd, det vil sige Enhedslistens og SF's søsterpartier, Sydslesvig-ordfører og medlem af Sydslesvigudvalget, kirke & livssynsordfører og medlem af Kirkeudvalget samt Tingsekretær og stedfortræder til Etisk Råd.

- Jeg er glad for de nye ordførerposter. Den store bredde gør, at jeg ikke kommer til at kede mig, siger han med en mild underdrivelse og tilføjer, at det er helt nyt for ham med ordførerskabet for kirke- og livssyn.

- Det bliver spændende at springe ud i debatterne om mere spirituelle og eksistentielle emner, bemærker han.

Christian Juhl forventer i øvrigt, at Enhedslisten får væsentlig større indflydelse, nu hvor der kommer en socialdemokratisk regering.

- Der bliver masser af muligheder for at bruge denne nye indflydelse til gavn for Lolland, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

V og SF må vente

Hos Venstre ved Marcus Knuth endnu ikke, hvilke ordførerskaber og udvalgsposter han får - det besluttes først i begyndelsen af august, lige inden Venstres sommergruppemøde, fortæller han.

Også SF's Anne Valentina Berthelsen må vente en tid endnu på svar.

- Vi er ikke helt færdige med at fordele ordførerskaber og udvalgsposter endnu - det sidste falder formentlig først på plads til sommergruppemødet, siger hun.

  • Flere partier har fordelt ordførerskaber og udvalgsposter, men enkelte venter til senere. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Annonce
112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

Annonce
Annonce
Lolland

De er blandt Danmarks bedste

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier