cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Henning Bagger/arkiv/Ritzau Scanpix

Lokal nyt

Hurtigere tog efter påskeferien

DSB lover at turen mellem Nykøbing og København bliver hurtigere efter påske.
17. april 2019 kl. 13:17 Af Andreas Johansen

Annonce

Arbejdet ved Ringsted er så fremskredent, at togturen mod København efter påsken ikke længere behøver at tage omvej via Køge.

Siden sporarbejdet på Sydbanen trådte i kraft 24. marts, har der været drøftelser om udformningen af ruterne, togbusserne skulle køre. Og her er intet nyt under solen.

Men DSB kan nu afsløre, at sporarbejdet i og omkring Ringsted er så langt fremme, at der allerede efter påske forhåbentlig er bedring i sigte til trængte togpendlere.

Fra onsdag den 24. april forventer Banedanmark at være så langt med sporarbejdet i Ringsted, at togene mellem Næstved og København H ikke længere behøver at tage en omvej via Køge, der har tilføjet pendlere mange ekstra minutter.

Den opdaterede køreplan viser, at hurtigtoget fra Næstved til København H fra 24. april forventes at skære i alt 27 minutters transporttid af turen, ved ikke at skulle svinge over Køge Station.

Turen mellem København H og Næstved kommer altså til at tage 57 minutter mod de nuværende 84, og pendlere, der både skal frem og tilbage, kan skære en lille time af deres daglige tur, hvis de kører fra Næstved til Københavns Hovedbanegård.

- For de, der pendler længere end Næstved, er det en fordel, at togene igen kører via Ringsted. Eksempelvis får pendlerne mellem Nykøbing og København H nu halveret deres rejsetidsforlængelse under sporarbejdet, forklarer informationschef hos DSB, Tony Bispeskov om ændringerne efter påske.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BALTHAZAR RODRIGUE NZOMONO-BALENDA

Sælg Grønland Nu, For Fanden! 21. august 2019 kl. 18.04

AF: BJARKE ROSENKILDE

Myndighederne med hovedet i busken 21. august 2019 kl. 16.09

AF: FREDDI HANSEN

"Ugeavis lagt for had" 20. august 2019 kl. 21.02

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

AF: LARS RASMUSSEN

Solceller omkring Grænge landsby 15. august 2019 kl. 18.53

Annonce