cookie-og-privatlivspolitik
Både lastbiler og en enkelt traktor blev kontrolleret.

3

Billeder

Både lastbiler og en enkelt traktor blev kontrolleret.
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Ingen overlæs på vej til sukkerfabrik

Tungvognscenter Østs færdselsafdeling kontrollerede roetransporter.
20. november 2019 kl. 11:40 Af Margit Olsen

Annonce

NYKØBING Forleden holdt Tungvognscenter Østs færdselsafdeling under Midt- og Vestsjællands Politi kontrol på havnen i Nykøbing for at tjekke, om lastbiler og traktorer på vej til den lokale sukkerfabrik holdt sig inden for loven.

Tungvognscenter Øst står for alle tungvognskontroller på Sjælland og øerne.

På de fire timer, kontrollen varede, blev 21 køretøjer undersøgt. 12 af dem blev optaget i rapport.

- Kontrollen var målrettet de køretøjer, som kørte roer til sukkerfabrikken. Det vil sige traktorvogntog, lastbiler, lastbiler med tilkoblet påhængsvogn og lastbiler med tilkoblet sættevogn, fortæller politikommissær og leder af vejsidekontrollen i Midt- og Vestsjællands Politi, Henrik Fobian.


Chauffør og køretøj tjekkes

- Ved sådanne kontroller tjekker vi både chauffør og køretøj. Chaufføren bliver kontrolleret kørekort og chaufføruddannelsesbevis, køre- og hviletid, om han er påvirket, og om han medbringer dokumentation for fællesskabstilladelse, seneste synsrapport og diverse attester. Køretøjet bliver tjekket for den tekniske stand, eksempelvis lygtefejl, spejlindstilling, dækskader. Herunder test på politiets bremseprøvestand, sammenkobling, overholdelse af periodiske syn og så videre, siger Henrik Fobian.

På dagen blev der noteret seks lastbiler og et enkelt traktorvogntog. Ingen med overlæs, men med diverse fejl og mangler, en lastbil med forkert vægt- og udligningsafgift og en lastbilchauffør, som ikke havde sikkerhedssele på.

Trods rapporterne betegner politikommissæren ikke resultatet som opsigtsvækkende.

- Der var ikke køretøjer, som skilte sig ud på grund af store overtrædelser. Men en lastbil måtte forbi synshallen, da den ikke var korrekt registreret med hensyn til sammenkobling, hvorfor kørslen ikke måtte fortsætte.

Henrik Fobian ønsker ikke at afsløre, om kontrollen bliver gentaget i denne roesæson, men udelukker det ikke.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce