cookie-og-privatlivspolitik
Transportministeren indskærper, at det er slut med køreundervisning i biler - Elever til motorcykelkørekort må gerne fortsætte. Arkivfoto
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Kørelærere skal indstille undervisning i biler

Der bliver i øjeblikket ikke afholdt teori- og køreprøver. Nu har minister også indstillet den praktiske køreundervisning hos kørelærere.
25. marts 2020 kl. 16:58 Af Margit Olsen

Annonce

For et par uger siden blev der lukket ned for teori- og køreprøver hos politiet for at undgå smitte med corona.

Nu har Transportministeren indskærpet, at kørelærere stopper undervisningen for elever i bil.

Rigtig mange køreskoler har allerede indstillet køreundervisningen, men Transportminister Benny Engelbrecht (S) har fået opfattelsen af, at der har været tvivl om, hvorvidt køreskoler kan blive opretholdt i den aktuelle situation med risiko for smittespredning af covis-19.

Ministeren har derfor valgt at gøre det klart, at køreskolerne kan fortsætte med at afholde teoretisk undervisning i køreskolens lokaler, så længe sundhedsmyndighedernes restriktioner og anbefalinger bliver overholdt. Det vil blandt andet sige, at der maksimalt må være én person pr. fire kvadratmeter gulvareal.

- Kørelærerne kan derimod ikke afholde praktisk køreundervisning i skolevogne uden at overtræde sundhedsmyndighedernes fastsætte restriktioner og anbefalinger. Ministeren vil derfor bede Færdselsstyrelsen vejlede og orientere samtlige køreskoler om, at de midlertidigt må indstille den praktiske køreundervisning, hvis de ikke allerede har gjort dette, skriver ministeren i et nyhedsopslag.

- Jeg er optaget af, at vi både passer på de unge mennesker, der tager kørekort, og de kørelærere, som hver dag underviser eleverne. Det er derfor helt naturligt, at vi også inden for den branche tager bestik af den alvorlige situation, vi befinder os i, siger transportminister Benny Engelbrecht.

- Den manglende praktiske køreundervisning begrænser naturligvis kørelærernes almindelige virksomhed, men det er vigtigt, at vi holder afstand. Derfor kan jeg ikke se andre muligheder, end at vi må sætte den praktiske undervisning på pause.

Men der er godt nyt for de, som er ved at tage kørekort til motorcykel.
- Så længe sundhedsmyndighedernes restriktioner og anbefalinger opretholdes, kan der dog godt afholdes praktisk køreundervisning til motorcykel, oplyser Transportministeren.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

Annonce