cookie-og-privatlivspolitik
Mette Funch fra Frellsens Chokolade skifter henover dagen mellem visir og mundbind for at undgå for mange gener med at have værnemidlerne på en hel arbejdsdag.

3

Billeder

Mette Funch fra Frellsens Chokolade skifter henover dagen mellem visir og mundbind for at undgå for mange gener med at have værnemidlerne på en hel arbejdsdag.
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Kunder husker mundbindet

- Det er klart, at når man går med det her 8-10 timer om dagen, så bliver det varmt, siger butikschef.
30. oktober 2020 kl. 18:20 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

NYKØBING Fra i går trådte de nye regler, som Statsministeriet annoncerede sidste fredag, med krav om mundbind i blandt andet butikker, i kraft. Og mundbindet har folk generelt fået med i byen, fortæller flere af de handlende i Nykøbing.

- Der er meget god opbakning. Jeg tror, vi har haft fat i to eller tre kunder, der har haft det forkert på, fortæller Per Kristiansen, der er butikschef i Kvickly i Nykøbing, og viser mundbindet siddende under næsen, hvor den ikke er dækket ordentligt.

- Og der bad vi bare om at trække op. Så der har ikke været nogen former for ballade. Folk accepterer det. Det er ikke, fordi de står og klapper i hænderne, men det gør vi andre jo heller ikke, fortæller han.

Indtil i går eftermiddag var dagen også forløbet uden problemer.

- Jeg vil ikke sige, at jeg frygtede det, men der kunne jo godt have været nogle, der ville teste systemet. Men vi har den holdning, at vi smider ikke nogen ud, og vi udleverer gratis mundbind fra kiosken, hvis folk ikke har et med. Og så er vi jo ikke politibetjente og tager alt med god ro og orden, fortæller Per Kristiansen.

I Kvickly har personalet mulighed for at bruge både visir og mundbind.

- Og så har vi fortalt personalet, at de selvfølgelig lige har mulighed for at gå ud i vores varegård og trække lidt frisk luft. For det er klart, at når man går med det her 8-10 timer om dagen, så bliver det varmt, siger Per Kristiansen.

Varmen kan Martin Jørgensen, butikschef i Imerco i gågaden, også mærke.

- Vi er jo i gang. Det er ikke bare at stå og ekspedere og pakke ind. Der er en masse varer, der kommer ind og skal flyttes, fortæller Martin Jørgensen, der de kommende dage skifter mundbindet ud med visir, når det ankommer til butikken.

- Så kan det godt være, man sidder i sin egen lille boble, men så har vi muligheden for at trække det op, når der ikke er nogen, fordi ellers bliver det for varmt for os, fortsætter han.

Trods de daglige gener må man i Kvickly også indstille sig på, at det er hverdag det næste stykke tid.

- Som det er lige nu, kører det til 2. januar. Vi kan selvfølgelig håbe, at smittetrykket er dalet så meget, at man så om fire uger siger af med mundbindet igen, men altså har vi det på i december, så har vi det på i december. Der er jo ikke rigtig så mange andre valgmuligheder, fortæller Per Kristiansen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

Annonce