cookie-og-privatlivspolitik
Arkivfoto
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Lokale vognmænd sætter busser på standby

Rejse -og busbranchen er hård ramt - vognmænd piller pladerne af busserne.
06. april 2020 kl. 20:10 Af Margit Olsen

Annonce

Vi skal nok klare den - men det er hårdt.

Sådan lyder det fra tre lokale busselskaber om den krise, som har ramt deres busselskaber.

Hos De Grønne Busser, som har adresse i Væggerløse, fortæller direktør René Knudsen, at alt står stille.

- Det er helt dødt, der sker intet, og aflysningerne for rejser strømmer ind. Helt hen i maj og juni bliver ture nu afbestilt.

- Jeg har valgt at pille pladerne af mine otte busser og sætte forsikringerne i bero, siger René Knudsen, som har sendt chaufførerne hjem med løn.

- Vi har søgt lønkompensation for lønningerne, men det dækker ikke de reelle udgifter. Andre ansøgninger i forbindelse med de hjælpepakker, som regeringen har lovet, vil også blive sendt afsted.

- Heldigvis har vi en forstående bank og finansieringsselskab, men på et tidspunkt skal pengene jo falde, siger René Knudsen.


40 busser står stille

Hos hans kollega John Jalkiewicz i Nykøbing, som ejer John´s Bus, er der heller ikke noget at lave.

- Mine knap 40 busser står stille, og både de cirka 40 chauffører, de ti afløsere og kontorpersonale er sendt hjem. Busserne er afmeldt og sat standby, ligesom forsikringerne er sat i bero. Men det er stadigt dyrt at have en vognpark til at stå stille uden nogen form for omsætning. Men busserne er helt klar, når de igen kan komme ud og køre. Der er blevet lavet reparationer og skiftet fra vinter- til sommerdæk

- Jeg er ofte i dialog med min revisor, og vi håber snart, at de hjælpepakker, som der er varslet, bliver sat i værk. Foreløbig er ikke engang ansøgningsskemaerne sendt ud, siger John Jalkiewicz.

Hos Skørringe Turistbusser er der stadig en del kørsel, fortæller direktør Jan Martin Rubæk Jørgensen.

- Vi kører en del rutekørsel for Movia på Lolland-Falster, så selv om køreplanerne kører efter ferieplan, så har vi stadig en del kørende. Men otte ud af vores 50 chauffører er hjemsendt med løn. Desværre kan vi ikke modtage lønkompensation, da det kræver, at 30 procent af medarbejderne er hjemsendt. Men måske når vi det tal i denne uge, hvor påskeferien også betyder endnu mindre kørsel.

- Vores biler, som kører Flexture med patienter til og fra sygehuse, kører stadig på fuld drift. Men vores otte turistbusser stå helt stille på stilstandsforsikring. Men de er nypudsede og klar til at køre, så snart vi kan komme afsted igen, siger Jan Martin Rubæk Jørgensen.


Skrammer på økonomien

Hos alle tre busselskaber er man trods den ringe omsætning og manglende kørsel sikre på, at komme igennem krisen - om end med nogle skrammer på økonomien.

- Men vi skal sikkert ind i 2021, før vi kommer op på niveau igen, siger John Jalkiewicz.

Det er Jan Martin Rubæk Jørgensen fra Skørringe turistbusser enig i.

- Sidste sommer havde jeg 75 ansatte. Nu er jeg nede på 50, hvoraf de otte er sendt hjem., så det bliver en barsk sommer med de mange aflyste rejser og ture.

De lokale busselskaber håber på, at når landet er på den anden side af coronakrisen, at folk får lyst til at rejse og tage på tur igen efter at have været isoleret så længe.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BUPL SYDØST

BUPL: Stop den onde SFO-spiral 10. august 2020 kl. 14.48

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

Annonce