cookie-og-privatlivspolitik
Det var ikke længe, at SOS International nåede at have lyntestcenter på havnen i Nykøbing.
Det var ikke længe, at SOS International nåede at have lyntestcenter på havnen i Nykøbing.
Foto: Ingrid Riis

Lokal nyt

Lyntest-udbyder fyret - Falck vender tilbage

Endnu engang skal testcenter i Nykøbing flytte til ny placering.
08. februar 2021 kl. 13:10 Af Jakob Poulsen, Ritzau

LOLLAND-FALSTER Mindre end en uge efter, at SOS International overtog opgaven med at stå for de gratis corona-lyntest af borgerne i det meste af landet fra Falck, blev virksomheden søndag fyret igen, og Falck træder nu atter til som en midlertidig løsning, indtil en ny udbudsrunde er gennemført.

Kontrakten mellem SOS International og fire af landets fem regioner, herunder Region Sjælland, opsiges med 30 dages varsel, bekræftede Region Midtjylland søndag ifølge Ritzau.

- Regionerne er på vegne af borgerne dybt skuffede over, at SOS International A/S svigter sine forpligtelser, siger koncerndirektør i Region Midtjylland Anders Kjærulff.

Fyringen kommer, efter at de to dagblade Politiken og B.T. har beskrevet lemfældige sikkerheds- og hygiejneforhold på testcentre tilhørende Medicals Nordic.

Lokalt betyder det, at der endnu engang skal skiftes lyntestcenter i Nykøbing. Indtil sidste søndag fungerede hal 2 i Nykøbing F. Hallerne som testcenter under Falck, men efter, at SOS International overtog opgaven, flyttede testcentret til en opstillet skurvogn ud for supermarkedet Menys indgang i Toldbodgade.

Annonce

Præcis hvor testcentret nu skal ligge er ikke endeligt afgjort endnu, men ifølge Martin Balsløv, som var testcenteransvarlig for Falck i Nykøbing F. Hallerne og også bliver det i det nye center, peger pilen i øjeblikket i retning af, at testcentret skal indrettes i den bygning ved Falck-stationen på Kringelborg Allé, hvor Falcks vagtcentral indtil efteråret sidste år havde til huse.


Er begyndt at hyre folk

Placeringen er altså ikke endeligt afgjort endnu, men at der fortsat skal være et testcenter i Nykøbing, ligger fast.

- Vi er allerede begyndt ast hyre folk ind, og vi arbejder på højtryk på at få et podecenter op at køre hurtigst muligt, fortæller Martin Balsløv.

Udmeldingen fra Martin Balsløv harmonerer også med, at leder af Guldborgsund Hallerne, Mark Stig Andersen, endnu ikke har fået noget officiel henvendelse fra Falck.

- Men vi er klar ved telefonen, hvis det er. Jeg regner med, at de kontakter os, hvis det bliver aktuelt, og så vil vi gå i dialog med dem, siger han til Folketidende.

Annonce

Falck stoppede som leverandør af lyntestene 1. februar efter at have tabt en udbudsrunde, men i den forløbne uge er der altså konstateret så store problemer hos den nye udbyder, at regionerne valgte at gøre kort proces.

Om en uge, på næste mandag, er Falck på fuld kapacitet, fortæller ambulancedirektør i Falck Jørgen Mieritz, der vurderer, at op til 2.000 medarbejdere skal findes, skriver Ritzau.

- Nu er vi blevet bedt om at hjælpe igen, og det er naturligvis en speciel situation. Vi mener, vi kan gøre en forskel, og vi vil gøre alt, hvad vi kan, og vi har erfaringen.

- Nu skal vi til at ansætte måske over 2.000 til opgaven. Vi har aftalt med regionerne, at vi starter op i morgen, og fra på mandag om otte dage er det os, der har ansvaret, sagde han til Ritzau i går.


Unormalt og presset forløb

Det er i Region Midtjylland, Nordjylland og Sjælland, at Falck overtager opgaven.

Annonce

SOS Internationals administrerende direktør, Niels Krag Printz, forklarede søndag, at lyntest-opgavens omfang, korte implementeringsperiode og regeringens forskellige ændringer i teststrategi viste sig at gøre det ganske komplekst. Det var et "unormalt, presset forløb", fortalte han ifølge Ritzau.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

AF: KENNETH WINTHER

Storstrøm Fængsel bløder... 03. juli 2021 kl. 09.56

Annonce

ANNONCE