cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Foto©Jan Knudsen

Lokal nyt

NørregadeTeatret tæt på konkurs

Lolland byråd måtte hive 1,7 millioner kroner op af hatten for at redde teater.
20. september 2013 kl. 13:30 Af Birgitta Andersen (ban@folketidende.dk)

Annonce

Det var med knubbede ord, byrådet i Lolland Kommune i aftes godkendte en tillægsbevilling på 1,7 millioner kroner til NørregadeTeatret.

- Vi har en situation, hvor vi skal spare penge på budgetterne, og så skal vi støtte et teater, der har haft rod i økonomien siden 2009. De har ikke sat tæring efter næring, sagde Torben Hansen (SF).

- Hvis der skal tales uansvarlighed, må den ligge hos teatrets bestyrelse. De skal aldrig komme igen, sagde Stig Vestergaard (A).

Men det står helt galt til. Publikum har svigtet teatrets forestillinger, og byrådet måtte handle. Teatret kunne ikke udbetale lønninger for resten af året.

- Det er kommet så vidt, at vender vi tommelfingeren opad i aften, så har vi et egnsteater i kommunen. Men vender den nedad, så lukker banken teatret inden for 72 timer, sagde Hans Ole Sørensen (V).

Formand for NørregadeTeatrets bestyrelse, Alfred Jensen, takker for bevillingen, som dog gives med en række betingelser.

- Vi vil agere efter de betingelser. Vi må til at tænke anderledes. At det kan komme så vidt og blive så voldsomt er også kommet bag på mig. Jeg er chokeret over, at vi i egnsteateraftalen har det vilkår, at vores økonomi skal gå i nul hvert fjerde år, siger han.

Han forstår godt politikernes uforsonlighed - til en vis grænse.

- Politikerne talte meget om frivillige, som ikke kunne få penge, fordi teatret nu får. Men vi har også rigtig mange frivillige. Vi i bestyrelsen er frivillige privatpersoner, som gør, hvad vi kan, siger formanden, der synes, at debatten bar lidt præg af politiske holdninger og valgkamp. Men han slutter:

- Vi er glade, taknemmelige og ydmyge over, at vi får de her penge. Nu starter vi på en frisk.

 
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

Annonce