cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Jan Knudsen

Lokal nyt

Ny kutter giver travle dage på værft

Den var ikke mere end lige afleveret fra Bredgaard Bådeværft i Sakskøbing, før glasfiberkutteren “Sønderstrand” nu er på bedding i Rødbyhavn.
10. august 2016 kl. 16:36 Af John Karlsen

Annonce

En nybygget fiskekutter fra Bredgaard Bådeværft i Sakskøbing er nu trukket op på bedding hos Rødbyhavn Bådeværft. Her har 8-10 mand fra forskellige underleverandører - herunder det lokale værft - travlt med at forbedre båden.

- Heldigvis var der plads her i Rødbyhavn, siger direktør Michael Jakobsen fra Bredgaard Bådeværft. Båden er så tung, at der skulle hentes dyr kranhjælp udefra, hvis den skulle op i Sakskøbing - hvor der desuden er travlhed med andre opgaver.

Nu er “Sønderstrand” trukket på bedding i Rødbyhavn for at få forbedret sine sejlegenskaber.

Det er det hidtil største skib, Bredgaard Bådeværft har bygget, og der er med skipperen udviklet på projektet undervejs. Det er rederiet Gitte Henning A/S, der har fået bygget båden.

“Sønderstrand” har vist sig at være tungere og langsommere end oprindeligt planlagt, og den ligger ikke optimalt i vandet. Skipper Henning Kjeldsen, Gitte Henning A/S, har derfor valgt at få foretaget justeringer på båden med det samme, inden den skal sættes ind i fiskeriet.

I sidste uge blev den trukket op, og der går formentlig næste uge med, inden en igen kan søsættes.

Bådens bulbstævn er ved at blive forandret, så den glider lettere gennem vandet, og desuden justeres også skruens dysse.

- Det er et forsøg, men det er baseret på de erfaringer, skipper og vi har, fortæller Michael Jakobsen.

Gitte Henning A/S råder over en lang række fiskefartøjer, og havde sidste år ifølge Berlingske Tidende et overskud på 74 millioner kroner.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce