cookie-og-privatlivspolitik
Den døde ørneunge kan ses til venstre for ørnens vinge. Det formodes, at den i den kommende tid bliver trådt ned i reden eller måske spist af ørnene.

3

Billeder

Den døde ørneunge kan ses til venstre for ørnens vinge. Det formodes, at den i den kommende tid bliver trådt ned i reden eller måske spist af ørnene.
Foto: ØrneTV

Lokal nyt

Ørneunge er gået til

For første gang i ØrneTV's historie har en ørneunge måttet lade livet efter at være kommet ud af ægget.
30. april 2021 kl. 10:30 Af Peter Levinsen Hansen

SAKSFJED-HYLLEKROG Fra onsdag aften og henover torsdagen blev der for mange ørneinteresseredes vedkommende fulgt intenst med på Dansk Ornitologisk Forenings livestream af en havørnerede i Saksfjed-Hyllekrog.

Her blev den ene af de to ørneunger valgt fra af forældrene, hvilket betød, at den i det våde og kolde vejr måtte lade livet i løbet af torsdagen.

- Det er faktisk første gang i alle de år, vi har haft ørne i den rede, at en unge, der er kommet ud af ægget, går til, fortæller Kim Skelmose, der er leder af Dansk Ornitologisk Forenings projekt ørn.

Det formodes at være unge nummer to, der kom ud af ægget, der er død. Den lange tid, før ungen kom ud af ægget, og efterfølgende lang tid, før den fik noget af spise, sammen med det kolde forår kan har været årsag til dødsfaldet i reden.

- Det er i hvert fald en teori, jeg tror er gangbar, fortæller Kim Skelmose.

Annonce

At den ene rovfugle i reden ikke overlever er meget normalt, forklarer Kim Skelmose.

- Jeg har endda siddet ved siden af en musvågerede, hvor den ene unge gav sig til at hakke den mindste til døde.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce

ANNONCE