mit folketidende klub folketidende cookie-og-privatlivspolitik
Butikslivet i Nykøbing står over for store udfordringer. Konsulentfirmaet Reteam vil i samarbejde med Dansk Erhverv, Guldborgsund Kommune, Business Lolland-Falster og de handlende selv udarbejde en strategi for at sikre bylivet.
Butikslivet i Nykøbing står over for store udfordringer. Konsulentfirmaet Reteam vil i samarbejde med Dansk Erhverv, Guldborgsund Kommune, Business Lolland-Falster og de handlende selv udarbejde en strategi for at sikre bylivet.
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Redningskrans til handelslivet

Region Sjælland godkender forprojekt til fordel for bylivet.
12. juli 2018 kl. 17:20 Af Martin S Poulsen

Annonce

En rapport fra Institut for Centerplanlægning viser, at op mod halvdelen af de danske handelsbyer risikerer at være forsvundet i 2030. Storcentre og internethandel vil tage livet af gågader. Nykøbing er en af de byer, der står til at miste så mange butikker, at alle almindelige indkøb ikke længere kan foretages i byen.

Men handelslivet i Nykøbing kæmper imod udviklingen. Nu har Region Sjælland givet en håndsrækning til de handlende i Nykøbing og to andre byer i regionen i form af en godkendelse af et forprojekt, der skal klarlægge styrker og svagheder i byernes handelsliv for at kunne modstå konkurrencen. Region Sjælland har givet et beløb til forprojektet, men regionsrådets blåstempling var også nødvendig for at realisere det kommende projekt.

- Efter forprojektet skal vi i gang med selve projektet til næste år. Her har vi brug for regionsrådets godkendelse, før vores ansøgning til EU's strukturfond kan blive godkendt, forklarer Kathrine Heiberg, der er direktør for konsulentfirmaet Reteam, som i samarbejde med byens handlende skal udarbejde en strategi for bylivets overlevelse. De første konkrete tiltag forventes fra næste forår.

Læs mere i Folketidendes papiravis torsdag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: CHRISTIAN ENEMARK

Børnefamilie valgte… 14. november 2018 kl. 16.03

AF: LINDA SOMMER

Tag ansvar for styrke… 12. november 2018 kl. 01.13

AF: JOHN WENNERWALD

Anoreksi og forældrerollen 11. november 2018 kl. 22.44

AF: PER JOHANNES ESKILDSEN

Svindel og humbug 11. november 2018 kl. 00.46

AF: LILLI RUTHERFORD

Hvor er vi heldige i Guldborgsund 10. november 2018 kl. 16.03

AF: LILLI RUTHERFORD

Hvorfor skriver I om… 10. november 2018 kl. 13.22

Annonce