cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

Region vil give millioner til lønløft af sygehus-personale

Region Sjællands forretningsudvalg beder regionsrådet afsætte i alt 40 millioner kroner til sygehusenes medicinske afdelinger og akutafdelinger.
30. november 2021 kl. 06:56 Af Jakob Poulsen

Problemerne med mange patienter - ikke kun på grund af corona - og for lidt plejepersonale til at tage sig af dem har længe været en del af hverdagen på sygehusene i Region Sjælland - herunder også Nykøbing F. Sygehus, hvilket Folketidende har beskrevet flere gange de seneste måneder.

Men nu er der økonomisk hjælp på vej fra Region Sjælland. Regionen oplyser i en pressemeddelelse tirsdag morgen, at et enigt forretningsudvalg i regionen har besluttet at indstille til regionsrådet, at der afsættes 40 millioner kroner til de medicinske sengeafsnit og akutafdelinger på regionens sygehuse.

Heraf skal de 30 millioner gå til lønforbedringer til personalet, hedder det.

Beslutningen skal dog først godkendes endeligt af regionsrådet, som tager stilling til sagen på mandag, 6. december.

- Det er afgørende, at patienterne også fremover får en god og sikker behandling. Vi er aktuelt pressede på regionens sygehuse og i særlig grad på akutafdelingerne og de medicinske sengeafsnit. De 30 millioner kroner skal være med til at fastholde vores gode medarbejdere ved at tilbyde bedre lønvilkår, siger den socialdemokratiske regionsrådsformand Heino Knudsen i pressemeddelelsen.

Annonce

Han tilføjer, at de ekstra penge kun er ét element blandt flere, som regionsrådet har besluttet for at sænke arbejdspresset og gøre det mere attraktivt at arbejde på sygehusene.

De i alt 40 millioner kroner, som forretningsudvalget altså nu indstiller til regionsrådet at bruge, deles op i tre dele: 15 millioner kroner til såkaldte varige kompetencetillæg til personalet, 15 millioner til engangstillæg til personalet og 10 millioner til at frigøre klinisk personale fra administrativt arbejde.

Pengene skal tildeles efter forhandlinger med de relevante faglige organisationer, hvis altså indstillingen godkendes formelt af regionsrådet.

Fra statslig side er der allerede nedsat en lønstrukturkomité, som skal se på de generelle lønninger på området, men Heino Knudsen lægger i pressemeddelelsen ikke skjul på, at beslutningen i Region Sjællands forretningsudvalg også skal ses som et vink med en vognstang til landspolitikerne.

- Vi vil gerne sende et klart signal til regeringen og Folketinget. Arbejdet i lønstrukturkomitéen er ekstremt vigtigt for os. Vi forventer derfor også, at arbejdet gøres hurtigt færdigt.

Annonce

- Vi kan ikke vente til udgangen af 2022, før der ligger analyser, der så skal omsættes til handling, siger Heino Knudsen i pressemeddelelsen og tilføjer:

- Regeringen og Folketinget bør forpligte sig til hurtigt at følge op på resultaterne af komitéens arbejde, da det er afgørende for sygehusenes drift og arbejdsmiljø.

De 40 millioner kroner, som regionens forretningsudvalg nu vil afsætte, er dog ikke "nye" penge alle sammen. Regionsrådet har tidligere besluttet at reservere en pulje på 25 millioner kroner til de medicinske sengeafsnit og akutafdelingerne, og det er det beløb, som forretningsudvalget nu vil hæve til 40 millioner kroner.

Læs også: Sygeplejersker vil sige op i protest mod arbejdsvilkårKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE