cookie-og-privatlivspolitik
Hovedscenen i Allinge på Bornholm under opbygning i går før Folkemødet officielt begynder i dag.
Hovedscenen i Allinge på Bornholm under opbygning i går før Folkemødet officielt begynder i dag.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Lokal nyt

Rute 9 på dagsordenen

De to lokale borgmestre skal drøfte en lang række emner på Folkemødet, der åbnede på Bornholm torsdag.
13. juni 2019 kl. 13:30 Af David Arnholm

Annonce

Det handler både om det helt konkrete og håndgribelige og om det mere principielle, når Lolland Kommunes borgmester, Holger Schou Rasmussen (S), og Guldborgsund Kommunes borgmester, John Brædder (G), i disse dage er på Bornholm for at deltage i Folkemødet.

Bladet Kommunen har sammenlignet aktivitetsniveauet for landets borgmestre og konstaterer, at de to er med i toppen, når man ser på antallet af debatter, de skal medvirke i.

På Holger Schou Rasmussens program er blandt andet en debat om Rute 9, som Lolland Kommune ønsker at få opgraderet. Den dagsorden søger Holger Schou Rasmussen at holde opmærksomheden på sammen med blandt andre Tonni Hansen (SF), der er borgmester i Langeland Kommune, og det lokale folketingsmedlem Lennart Damsbo-Andersen (S).

Også Femern Bælt-forbindelsen skal Holger Schou debattere - her er målet at få Christiansborg til at vedtage tiltag, der kan gavne erhvervslivets vilkår i forbindelse med åbningen af den faste forbindelse. En debat, som blandt andre regionsrådsformand Heino Knudsen (S) også deltager i.

På det lidt mere principielle plan skal Holger Schou Rasmussen også debattere, hvordan man fremtidssikrer folkeskolen i udkanten, ligesom han deltager i en debat om udligningssystemet.

Sidstnævnte er også et emne, John Brædder skal drøfte. Derudover kan han blandt andet se frem til debatter om lokallisternes fremtid, om egnsspecifikke fødevarer, uddannelser i provinsen og mulighederne for at få finansieret boligkøb på landet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM SOMMER

Ifm. Hver fjerde dansker:… 21. oktober 2019 kl. 14.14

AF: BJARKE ROSENKILDE

Moderne befolkningsopdragelse 21. oktober 2019 kl. 12.46

AF: BJARKE ROSENKILDE

Når Gud er død. 21. oktober 2019 kl. 02.13

AF: JOHN WENNERWALD

Velfærd i kommunerne 20. oktober 2019 kl. 21.26

AF: BJARKE ROSENKILDE

Borgerens stat 19. oktober 2019 kl. 13.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Lokalpolitik 18. oktober 2019 kl. 11.15

Annonce