cookie-og-privatlivspolitik
Nykøbing F. Sygehus.
Nykøbing F. Sygehus.
Foto: Anders Knudsen/arkivfoto

Lokal nyt

Sænker covid-19 beredskabet

Tager højde for en tredje bølge, men færre indlagte med covid-19 betyder at patienter, som har fået udskudt behandling, kan forvente at komme til.
24. februar 2021 kl. 08:40 Af Margit Olsen

Antallet af indlagte med covid-19 fortsætter med at falde, og det får nu Region Sjælland til igen at gå ned i beredskab. Det betyder, at flere aktiviteter på sygehusene kan genoptages.

Fra i dag skærer Region Sjælland ned på antallet af sengepladser reserveret til covid-19 patienter, så der er 50 medicinske sengepladser og 15 intensivpladser.

- Det går fortsat den rigtige vej med antallet af covid-19 indlagte patienter. Derfor kan vi bruge flere ressourcer på at behandle flere af de andre patienter, der har måttet vente med deres operation eller aftale, siger Leif Panduro Jensen, koncerndirektør i Region Sjælland.

Da antallet af indlagte med covid-19 var på sit højeste, udskød regionen cirka 600 operationer om ugen på sygehusene, mens det i uge fem faldt til lidt over 200 patienter. Med den positive udvikling i antallet af indlagte vil endnu færre få udskudt sin operation eller aftale på sygehuset, skriver regionen.

Men regionen ser sig fortsat nødt til at være forberedt på en tredje bølge, skriver regionen i en pressemeddelelse.
Selvom Region Sjælland nu for tredje gang i løbet af februar går et trin ned i covid-19 beredskabet, så er der en vedvarende opmærksomhed på den smitsomme variant B.1.1.7, som truer i kulissen. Fra national side er der en forventning om op til 900 indlagte med covid-19 i midten af april, hvis genåbningen af samfundet bliver som skitseret indtil nu.

Annonce

- Vi forbereder os på en tredje bølge og er klar til hurtigt at skrue op for beredskabet igen, hvis antallet af indlagte stiger drastisk. Men vi håber naturligvis ikke, at det bliver aktuelt, da det vil betyde, at vi er nødsaget til at udskyde yderligere operationer og behandlinger for patienter, og det vil vi for alt i verden gerne undgå, siger Leif Panduro Jensen, som samtidig understreger, at regionen hele tiden åbner så meget af den almindelige drift som muligt.

De patienter, som sygehusene nu indkalder til operationer eller aftaler, vil være de patienter, der har mest brug for det. Det er for eksempel patienter med lidelser med tiltagende smerter. De pågældende patienter, der får genoptaget deres behandlingsforløb nu, vil få direkte besked fra den behandlende afdeling, og det gælder hele tiden, at man skal henvende sig ved forværring.

Behandling af akut sygdom eller skade og livstruende sygdomme, som for eksempel kræft- og hjertesygdomme, er fortsat ikke og har ikke været berørt af de mange patienter med covid-19.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

Annonce

ANNONCE