cookie-og-privatlivspolitik
Skilte som disse vil blive taget ned.
Foto: Claus Hansen

Lokal nyt

Slut med parkering forbudt

Autocampere bydes velkommen ved havne, naturskønne områder, offentlige parkeringspladser og lignende.
26. april 2019 kl. 06:36 Af Margit Olsen

Annonce

Skal turister i autocampere udelukkende have lov til at overnatte på campingpladser. Nej, siger Guldborgsund Kommune, som nu fjerner de sidste restriktioner for autocampere.

Sagen er er netop blevet behandlet i Teknik, Miljø og ejendomsudvalget.

Årsagen til at sagen blev bragt op på politisk niveau, var, at borgere ved Vignæs var utilfredse med, at autocampere benyttede det offentlige areal ved Vignæs Strand til parkering og overnatning.

Det fik beboerne i området i samarbejde med Guldborg Camping til at opsætte et forbudskilt, som i stedet henviste autocampere til Guldborg Camping. Skiltet var sat op, blandt andet fordi man oplevede at autocamperfolket ofte efterlod affald.

Forvaltningen havde også modtaget en henvendelse med en modsat agenda. Nemlig fra Autocampergruppen, som er et privat selskab/organisation, der arbejder for autocamperturisme. Gruppen gjorde i sin henvendelse opmærksom på, at autocamperturismen er stigende og man ønskede flere mulige overnatningsmuligheder.

Da sagen kom for Teknik, Miljø og ejendomsudvalget forleden i Guldborgsund Kommune, valgte man på anbefaling fra kommunens administrative del, at i stedet for forbud, vil kommunen arbejde for at gøre parkering med autocampere attraktivt særligt udvalgte steder i kommunen.

- En autocamper bliver set som en personbil, så den kan parkere overalt, medmindre at man opsætter forbudsskilte. Det vælger vi ikke at gøre. Der er cirka to millioner registrerede autocampere i Europa, og hvert år kommer der flere til, så det er en vigtig turistmålgruppe at nå. Samtidig vil det kræve store ressourcer at skulle håndhæve eventuelle forbud rundt omkring i kommunen. Det er ressourcer, vi hellere vil bruge på at skabe bedre forhold for autocampisterner, siger udvalgsformand Peter Bring-Larsen.

- Vi vil hellere skabe attraktive parkeringspladser for autocamperne, end vi vil bruge ressourcerne på at opretholde forbudszoner. På den måde kan vi flytte nogle overnatninger herhen, samtidig med at det kan medvirke til at tiltrække flere turister, siger udvalgsformanden.

Nye parkeringspladser bliver placeret på kommunens havne, forlyder det fra Peter Bring-Larsen.

- Det er en vigtig indsats at sikre bedre forhold, og derfor er den også en del af den nye kommuneplan. Når der fremover arbejdes med omdannelse af vores havnearealer, så ser man også på forholdene for autocampisterne. Det er nemlig vigtigt at få de her turister tæt på vores bymidter, så det bliver let og attraktivt at handle i butikkerne og spise på restauranterne. Vi må erkende, at den her målgruppe ikke kommer ind på vores campingpladser, og det er derfor andre steder, man skal satse på, at turisterne bidrager til erhvervslivet, siger han.

Men selvom autocamperne ikke tjekker ind på campingpladserne, så kan pladserne måske alligevel godt få en forretning ud af autocampisterne, mener udvalgsformanden.

- Vi vil rigtigt gerne samarbejde med campingpladserne om betjeningen af vores arealer. På den måde kan campingpladserne stadig få en indtjening, og vi har samtidig glade turister. Vi har endnu ingen samarbejder, men vi er meget åbne for muligheden, siger udvalgsformanden.

Peter Bring-Larsen understreger, at man selvfølgelig stadig vil følge situationen, og skulle der opstå problemer med den frie parkering, så genoptager man diskussionen om parkeringsforholdene.

I den kommende tid vil de nuværende forbudsskilte mod parkering af autocampere blive fjernet, med mindre trafikale forhold taler imod det, eller specielle rekreative arealer ikke findes egnede til besøg af autocamperne.

I Lolland Kommune arbejder man på en ny strategi for udnyttelsen af den hastig voksende autocamper turisme.

- Vi havde håbet på et samarbejde og en ensretning sammen med Guldborgsund Kommune, hvor Business Lolland-Falster blev tovholder. Men sådan er det ikke gået, siger chefkonsulent i strategi- og ledelsessekretariatet i Lolland Kommune Claus Lyngby Petersen.

- I Lolland Kommune ser vi helst at, at der bliver indrettet betalingspladser til de mange autocampere, som supplement til nuværende campingpladser, for at ensrette forholdene for campister uanset om man kommer i bil med campingvogn på krogen eller i en autocamper.

- Vi bør bakke op om erhvervslivet og derfor synes vi ikke det er fair, at nogen kan parkere og overnatte gratis., siger Claus Lyngby Petersen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

AF: KNUD ÆRBO

Besparelser i ældreplejen 12. september 2020 kl. 10.18

Annonce