cookie-og-privatlivspolitik
Campus i Bispegade i Nykøbing, hvor både Professionshøjskolen Absalon og Erhvervsakademiet Zealand holder til.
Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

Stor stigning på lokal multimedie-uddannelse

Erhvervsakademiet Zealand oplever en markant stigning i antallet af ansøgere til uddannelser i Nykøbing.
06. juli 2020 kl. 16:20 Af Jakob Poulsen

Annonce

Mens antallet af ansøgere til Professionshøjskolen Absalons velfærdsuddannelser i Nykøbing falder (læs mere her), så går udviklingen den modsatte vej for erhvervsakademiet Zealands lokale uddannelser til henholdsvis multimediedesigner og markedsføringsøkonom.

Zealand oplyser således til Folketidende, at man i år har fået 100 ansøgere til de to uddannelser i Nykøbing mod 75 sidste år.

Stigningen er klart mest markant på multimediedesigner-uddannelsen, hvor man er gået fra 40 ansøgere i 2019 til 61 i år. På markedsføringsøkonom-uddannelsen har man i år fået 40 ansøgninger mod 35 sidste år.

Ressourcedirektør på Zealand, Rasmus Aare Nielsen, er ikke overraskende godt tilfreds med udviklingen i tallene.

- Vi er rigtig glade for, at flere unge vil uddanne sig lokalt. De lokale virksomheder har brug for de unge til at få gang i hjulene igen. Vi har fremgang i Nykøbing nu, fordi vi kan tilbyde nogle rigtig gode uddannelser, vi er blevet mere synlige, og fordi de unge, i en tid med corona, ønsker at investere i en uddannelse.

- Vi tror også, at flere vælger vores uddannelser, fordi de er fleksible. Man kan komme i job efter de to år, en erhvervsakademiuddannelse tager, eller man kan læse videre på en af vores professionsbachelor-uddannelser.

- Vores studerende fremhæver ofte, at teori og praksis balanceres godt på uddannelserne, hvor alle kommer ud at arbejde i en virksomhed undervejs. De studerende føler, at de kommer ud med praktisk erfaring oveni eksamensbeviset.

- Men for Zealand er det vigtigste, at vi er med til at give de unge en ballast, så de kan skabe sig en god tilværelse med selvtillid og åbne døre, siger Rasmus Aare Nielsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce