cookie-og-privatlivspolitik
I stedet for, at øboerne skal pendle langt til vaccinationscenter, kommer vaccinationerne nu til øerne.
Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

Vaccinationer samles på småøerne

For at udnytte vacciner, ressourcer og logistik bedst muligt og samtidig minimere risiko for vaccinespild bliver øboere tilbudt vaccine uden for vaccinekalender.
06. maj 2021 kl. 06:42 Af Margit Olsen

Fastboende på Region Sjællands småøer bliver nu tilbudt vaccination lokalt på den ø, hvor de bor. Det gælder de syv øer Fejø, Femø, Sejerø, Orø, Omø, Agersø og Askø.

I et samarbejde med med Praktiserende Lægers Organisation - PLO Sjælland – tilbydes et solidt og nært tilbud til regionens øboere, som skal modvirke ulighed i sundhed, siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S).

- Jeg er glad for, at vi sammen med PLO tilbyder vaccination ude på vores øer. Vi har hele tiden arbejdet for at få vaccinetilbuddet helt ud i nærområderne, og nu kommer vi helt tæt på de borgere, der bor på de ikke brofaste øer.
- Nærheden skal modvirke ulighed i sundhed og skabe motivation og opbakning til vaccinationsindsatsen i hele regionen. Det er helt afgørende, siger Heino Knudsen.

Vaccinationstilbuddet på øerne gælder fastboende øboere over 16 år, som alle vil blive tilbudt vaccination i uge 20. På den måde udnytter regionen vaccinerne, ressourcerne og logistikken bedst muligt og minimerer dermed risikoen for vaccinespild.

På Fejø, Femø, Sejerø og Orø vil det være øernes læger, som kommer til at stå for vaccinationen. På Omø, Agersø og Askø vil regionen i samarbejde med de kommuner øerne er hjemmehørende i arrangere vaccinationsindsatsen.

Annonce


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE