cookie-og-privatlivspolitik
Når kommunen kondemnerer en bolig, skal familien, der bor der, have tilbudt to mulige boliger.
Når kommunen kondemnerer en bolig, skal familien, der bor der, have tilbudt to mulige boliger.
Foto: Claus Hansen/arkiv

Lolland

- Ingen børn skal bo i slum på Lolland

- Vi har løbende en udfordring med, at der flytter børnefamilier til Lolland, som flytter ind i skimmelbefængte huse, siger borgmester.
24. november 2021 kl. 20:20 Af Birgitta Andersen

LOLLAND Hver gang et hus kondemneres af kommunen, skal beboerne tilbydes to mulige genhusningsboliger - og disse skal fortrinsvist findes i den almene boligsektor på Lolland.

Men nu har Lolland Kommune fået et problem. For der er blevet revet mange almene boliger ned, og boligforeningerne opererer med ventelister. Samtidig har kommunen stadig fuldt blus på indsatsen mod de bolighajer, der lader familier bo i huse, hvor skimmelsvamp og rotter er en del af hverdagen.

Hvor det i 2019 blev vurderet, at kommunen havde behov for 10 almene boliger om året til formålet, vurderes dette tal nu at være 15. Men de er der ikke.

"Pr. 1. september 2021 er der alene ledige boliger i Sognefogedvænget og Kløvervænget, der skal omdannes inden for en overskuelig tid. Den sidste ledige bolig ern en ældrebolig i Kirsebærhaven", skriver administrationen til økonomiudvalget, der torsdag behandlede sagen.

Også Børn, Unge og Familiesektoren har brug for at kunne anvise et lille studieværelse til sårbare unge, som har brug for at få deres egen bolig. I dag mangler de cirka to etværelses boliger om året, men når Kløvervænget bliver omdannet, så de små lejligheder bliver lagt sammen til større, kommer der til at mangle fire-fem små etværelses boliger til unge.

Annonce

Økonomiudvalget nikkede ja til, at de almene boligforeninger skal bedes om at stille flere boliger til rådighed for kommunen.

- Vi har løbende en udfordring med, at der flytter børnefamilier til Lolland, som flytter ind i skimmelbefængte huse. Vi ser stadig mennesker, der kommer ud i totalt utætte, dårlige huse, hvor børn bare ikke skal bo, siger borgmester Holger Schou Rasmussen (S), der således holder fast i sit mantra.

- Jeg gentager: Der skal ikke bo børn i slum i Lolland Kommune! Er der børn under 18 år, skal de ud af det hus ... Basta!

Kommunen får hjælp af byfornyelsesloven, hvor det fremgår, at kommunen kan bede den almene boligsektor om at stille op til hver tredje bolig til rådighed. Det er det, der nu kommer til at ske, hvis også byrådet nikker ja i morgen.

- Uanset hvor dårligt mennesker har det, eller hvor dårlig en økonomi de har, skal de ikke bo i en dårlig ejendom. At anvise dem en almen bolig er den løsning, vi har, siger borgmesteren og sender en lille stikker afsted i nordlig retning.

Annonce

- Var det her i en anden kommune, havde de jo bare anvist til en bolig hernede hos os. Men sådan er vi ikke. Vi sender ikke problemerne videre.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE