Annonce
Lolland

- Ingen børn skal bo i slum på Lolland

Når kommunen kondemnerer en bolig, skal familien, der bor der, have tilbudt to mulige boliger. Foto: Claus Hansen/arkiv

- Vi har løbende en udfordring med, at der flytter børnefamilier til Lolland, som flytter ind i skimmelbefængte huse, siger borgmester.

LOLLAND Hver gang et hus kondemneres af kommunen, skal beboerne tilbydes to mulige genhusningsboliger - og disse skal fortrinsvist findes i den almene boligsektor på Lolland.

Men nu har Lolland Kommune fået et problem. For der er blevet revet mange almene boliger ned, og boligforeningerne opererer med ventelister. Samtidig har kommunen stadig fuldt blus på indsatsen mod de bolighajer, der lader familier bo i huse, hvor skimmelsvamp og rotter er en del af hverdagen.

Hvor det i 2019 blev vurderet, at kommunen havde behov for 10 almene boliger om året til formålet, vurderes dette tal nu at være 15. Men de er der ikke.

"Pr. 1. september 2021 er der alene ledige boliger i Sognefogedvænget og Kløvervænget, der skal omdannes inden for en overskuelig tid. Den sidste ledige bolig ern en ældrebolig i Kirsebærhaven", skriver administrationen til økonomiudvalget, der torsdag behandlede sagen.

Også Børn, Unge og Familiesektoren har brug for at kunne anvise et lille studieværelse til sårbare unge, som har brug for at få deres egen bolig. I dag mangler de cirka to etværelses boliger om året, men når Kløvervænget bliver omdannet, så de små lejligheder bliver lagt sammen til større, kommer der til at mangle fire-fem små etværelses boliger til unge.

Økonomiudvalget nikkede ja til, at de almene boligforeninger skal bedes om at stille flere boliger til rådighed for kommunen.

- Vi har løbende en udfordring med, at der flytter børnefamilier til Lolland, som flytter ind i skimmelbefængte huse. Vi ser stadig mennesker, der kommer ud i totalt utætte, dårlige huse, hvor børn bare ikke skal bo, siger borgmester Holger Schou Rasmussen (S), der således holder fast i sit mantra.

- Jeg gentager: Der skal ikke bo børn i slum i Lolland Kommune! Er der børn under 18 år, skal de ud af det hus ... Basta!

Kommunen får hjælp af byfornyelsesloven, hvor det fremgår, at kommunen kan bede den almene boligsektor om at stille op til hver tredje bolig til rådighed. Det er det, der nu kommer til at ske, hvis også byrådet nikker ja i morgen.

- Uanset hvor dårligt mennesker har det, eller hvor dårlig en økonomi de har, skal de ikke bo i en dårlig ejendom. At anvise dem en almen bolig er den løsning, vi har, siger borgmesteren og sender en lille stikker afsted i nordlig retning.

- Var det her i en anden kommune, havde de jo bare anvist til en bolig hernede hos os. Men sådan er vi ikke. Vi sender ikke problemerne videre.

  • Når kommunen kondemnerer en bolig, skal familien, der bor der, have tilbudt to mulige boliger. Foto: Claus Hansen/arkiv
Annonce
112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Annonce
Annonce
112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof