cookie-og-privatlivspolitik
- Pytonen her kan noget virkelig sejt. Den kan se varmeudstråling, så den kan finde mus og rotter. Så den kan altså godt se, at vi ikke er byttedyr, forklarede Natasha Pedersen. Ungerne så dog noget skeptiske ud, men flere var dog friske på at se nærmere på slangen efter foredraget.

15

Billeder

- Pytonen her kan noget virkelig sejt. Den kan se varmeudstråling, så den kan finde mus og rotter. Så den kan altså godt se, at vi ikke er byttedyr, forklarede Natasha Pedersen. Ungerne så dog noget skeptiske ud, men flere var dog friske på at se nærmere på slangen efter foredraget.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

- Nårh, hvor er den nutti!

BILLEDSERIE: Kryb og kravl begejstrede børn og voksne.
11. februar 2020 kl. 13:38 Af Birgitta Andersen

Annonce

MARIBO En hidsig hvæsen slap ud fra en gennemsigtig kasse på Maribo Bibliotek, og en horde af unger strakte hals for at få øje på ophavsmanden ... eller skulle man sige ophavskrybet.

Hvæsekakerlakken blev hevet frem af kassen, og adskillige mødre skuttede sig en smule. Den lille hidsige fyr, der spruttede sin vrede ud mod publikum, ville ikke overleve mange sekunder i deres køkken efter ansigtsudtrykkene at dømme.

Begejstrede var derimod ungerne, der deltog i bibliotekets totalt udsolgte arrangement om kryb og kravl mandag eftermiddag. Biolog Natasha Pedersen fra Terrariet på Fyn fortalte om kryb og kravl, mens adskillige eksemplarer stoisk fandt sig i at lade sig beundre af ungerne.

- Nårh, hvor er den nutti! lød den spontane reaktion fra en lille, lyshåret pige på en lille skildpadde, mens fugleedderkoppen fik en noget mere afdæmpet modtagelse.

Flere unger rykkede om bag forældrene, og enkelte måtte krammes lidt ved synet af den lille lodne fætter, der blev håndteret med handsker på.

- Den har nogle små brandhår, den kan skyde fra sig, og de klør helt vildt åndssvagt, forklarede Natasha, der fortalte, at edderkoppens fangtænder kunne lave en skøn græshoppesmoothie.

Hun fortalte også, at edderkoppen er så skrøbelig, at den går i stykker, hvis den tabes på gulvet.

Sidste dyr var en kvælerslange - en kongepyton, som har fået navn efter sin funktion som pyntegenstand på egyptiske konger og dronninger i fordums tid.

- Slangen har ingen øjenlåg. Den har skæl over øjnene som briller. Når den skifter ham, skifter den også brillerne, sagde Natasha.

Ungerne var begejstrede, og mange var oppe for at røre ved kryb og kravl efter foredraget. Natasha havde dog tal på kakerlakker og kopper, så alle kom med hjem til Fyn.

Læs også reportagen fra samme besøg i på Nakskov bibliotek i artiklen "Sig goddag til børnenes nye ven" i tirsdagens Folketidende.

Billedserien herover er både fra Maribo og Nakskov.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

Annonce