cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lolland

20 tankvogne i døgnet eller et projekt til en milliard

Politikerne i Lolland Byråd vil informeres løbende om Nordic Sugar A/S' gas-projekt.
08. februar 2020 kl. 12:20 Af Marianne Knudsen

Annonce

NAKSKOV Politikerne i teknisk udvalg fik onsdag en orientering om Nakskov Sukkerfabriks ønskede og nødvendige omstilling fra brug af kul og olie til gas, da de to sukkerfabrikker er blevet pålagt at reducere CO2-udslippet.

- Vi har en erhvervspolitisk interesse i, at der også er en sukkerfabrik om nogle år, og en interesse på borgerne i Nakskovs vegne, og som udgangspunkt ønsker hele udvalget at blive holdt opdateret på projektet, siger formanden, Gert Mortensen (S).

Direktør for Lolland Kommunes tekniske område, Bjarne Hansen, oplyser til avisen, at hvis Nakskov Sukkerfabrik kører videre med det "lille" projekt, et tankanlæg til flydende naturgas på Stensø, skal gassen dog ikke sejles til, som tidligere oplyst, men tilkøres af 20 tankbiler i døgnet i hele roekampagnen.

De to sukkerfabrikkers førsteprioritet er da også at blive koblet på det nationale gasnet. Energinets Baltic Pipe - en gasrørledning, der vil forbinde Norge, Danmark og Polen - og som anlægges fra sommer.

Den skal gå over Sydsjælland. Falster og Lolland kan kobles på ved den kommende kompressorstation uden for Everdrup på Sydsjælland.

Energinet er en selvstændig, offentlig virksomhed under Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, der ejer og udvikler el- og gasnet i Danmark.

- At lade gasledningen fortsætte til Lolland-Falster skal godkendes af klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S), og hvis der ikke gives grønt lys indenfor de næste to til tre måneder, må Nakskov Sukkerfabrik lægge ud med det lille anlæg på Stensø, siger direktør Bjarne Hansen.

En gasledning til landsdelen plus to biogagasanlæg, et midt på Falster og et midt på Lolland, vil koste en milliard kroner, oplyser han.

- Der bliver ikke tale om, at borgerne skal have naturgas, men interesserede virksomheder, oplyser direktør Bjarne Hansen.

Gassen i biogasanlægget skal laves af roetoppe, gylle og halm, og selv om det i givet fald skal ligge midt på Lolland, bliver det ikke i Maribo by, lover Bjarne Hansen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: EVA TERNDRUP

Halal. 27. februar 2020 kl. 11.41

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

Annonce