cookie-og-privatlivspolitik
Sådan ser det nye, mulige forslag for etagebyggeriet Rosenparken i Nakskov ud. Det hvide på facaderne er nye indgange med vindfang. Vindfangene gør det også muligt at gøre altanerne på første sal større.

3

Billeder

Sådan ser det nye, mulige forslag for etagebyggeriet Rosenparken i Nakskov ud. Det hvide på facaderne er nye indgange med vindfang. Vindfangene gør det også muligt at gøre altanerne på første sal større.
Foto: Domus/Arkitekter

Lolland

Boligbyggeri kan føres up to date for 114 millioner

20 nye rækkehuse og renovering af 60 boliger.
25. maj 2019 kl. 11:00 Af Marianne Knudsen

Annonce

NAKSKOV I Nakskov Almene Boligselskab har man længe ønsket af få afdeling Rosenparken renoveret, men Landsbyggefonden har afvist, at etagebyggeriet i Nakskov kan ombygges til lave rækkehuse, som Riddersborgparken blev det.

I stedet for at "bygge ned" gik planen så ud på at nedlægge 50 af de 156 boliger. Også det forslag har Landsbyggefonden sagt nej til at støtte, da fonden ifølge NAB's næstformand, Jonna Lund Hansen, skal bruge penge til ghettoplanen.

Et nyt forslag går nu ud på at nedlægge 96 boliger ved at rive blok 4, 5 og 6 ned. Det er dem tættest på Svingelen. Desuden nedlægges alle lejlighederne på anden sal i blok 1, 2 og 3. På øverste etage skal der i stedet køres store ventilationsanlæg igennem, der gennem frisk luft skal løse problemerne med skimmelsvamp i lejlighederne nedenunder. I stueetagerne ombygges 30 boliger til tilgængelige boliger ved at få indgang fra den modsatte side, og 30 boliger på første sal moderniseres ligeledes.

På det ryddede areal gives plads til 20 nye rækkehuse i et plan på hver cirka 75 kvadratmeter.

NAB's næstformand, Jonna Lund Hansen, siger, at det er et rigtig spændende projekt, men at NAB er ked af at skulle reducere med så mange boliger.

Kommunens økonomiudvalg sendte torsdag forslaget videre til byrådet med anbefaling af en principgodkendelse:

- Men nu skal vi se et fuldstændigt projekt, også med økonomien, og hvis det bliver for dyrt for kommunen, kan vi fortsat sige nej, oplyser borgmester Holger Schou Rasmussen (S).

Et overslag siger, at projektet vil koste 114 miilioner. Nybyggeriet er ikke med i prisen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsnet får et løft i 2020 01. december 2019 kl. 21.30

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Så er det nok! 01. december 2019 kl. 17.10

AF: BJARKE ROSENKILDE

Marcus Knuth, en kommende… 29. november 2019 kl. 13.08

AF: BJARKE ROSENKILDE

Skraldespansk 29. november 2019 kl. 12.51

AF: JOHN WENNERWALD

Kriminelle bandemedlemmer… 24. november 2019 kl. 21.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Bedstemor med slag i! 21. november 2019 kl. 18.21

Annonce