cookie-og-privatlivspolitik
I projektet Nakskov 2030 er Hestehovedet også et nedslagspunkt, og Realdania bidragsyder med 50 millioner. Så inden broen måske kan foræres væk, skal planerne samstemmes.
I projektet Nakskov 2030 er Hestehovedet også et nedslagspunkt, og Realdania bidragsyder med 50 millioner. Så inden broen måske kan foræres væk, skal planerne samstemmes.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Bro privatiseres - måske

Skal badebroen på Hestehovedet i Nakskov overdrages til brugerne?
14. juli 2020 kl. 19:00 Af Marianne Knudsen

HESTEHOVEDET - Jeg har jo ikke diktatorisk magt, så sagen skal igennem en udvalgsbehandling først, og projektet Nakskov 2030, der også omfatter Hestehovedet, spiller også ind.

Det siger formanden for teknisk udvalg, Gert Mortensen (S).

Anledningen til, at avisen har kontaktet ham, er, at Asger Knudsen og Per Kamper Hansen i en mail fortæller, at "Gert Mortensen har taget initiatiiv til at overdrage den ikoniske badebro på Hestehovedet til brugerne."

- Men jeg synes, at det kan være en god idé, for det giver nogle flere muligheder. Det er blandt andet nemmere for en privat organisation at søge midler, siger Gert Mortensen.

Han påpeger også, at Lolland Kommune over tid har afhændet alle øvrige badebroer til landsbylav, grundejerforeninger og Lalandia, som så passer broerne og står for vedligeholdelsen.

Annonce

Badebroen er kommunal, men det er dog foreningerne på Hestehovedet, der har modtaget et tilskud på 900.000 kroner til broen fra Realdanias kampagne "Underværker" til en sauna og vedligeholdelse.

Pengene skal anvendes inden årets udgang, og foreningerne ønsker at danne en selvejende institution, der kan stå som ny broejer.

Initiativtagerne oplyser, at de sammen med brugerne også vil søge inspiration til, hvordan man kan udvikle strandmiljøet i samarbejde med brugerne og borgerne.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Gaven som bliver ved at give 16. maj 2021 kl. 22.22

AF: BJARKE ROSENKILDE

Er Det Konservative… 13. maj 2021 kl. 16.24

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

Annonce

ANNONCE