cookie-og-privatlivspolitik
- Med donationen på 100.000 kroner har vi hjulpet over 100 familier i Lolland Kommune, konstaterede Morten Reitz, som repræsenterede Poul Erik Bech Fonden. På landsplan har fonden givet i alt 450.000 kroner.
- Med donationen på 100.000 kroner har vi hjulpet over 100 familier i Lolland Kommune, konstaterede Morten Reitz, som repræsenterede Poul Erik Bech Fonden. På landsplan har fonden givet i alt 450.000 kroner.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Dybt rørt over kæmpe fondsdonation til julehjælp

Poul Erik Bech Fonden overrakte 100.000 kroner til Dansk Folkehjælp Lolland til julehjælpen, som rekordmange i år har behov for
03. december 2021 kl. 16:52 Af Rikke Folm Berg

NAKSKOV Der bliver stadig flere økonomisk trængte familier, som kæmper med at kunne give børnene en god jul. Det gælder på landsplan, og det gælder ikke mindst i Lolland Kommune. Derfor vakte det både tårevædet begejstring og lettelse, da Poul Erik Bech Fonden, i skikkelse af ejendomsmægler Morten Reitz, torsdag overrakte 100.000 kroner til Dansk Folkehjælp Lolland i genbrugsbutikken i Nygade i Nakskov.

- Jeg er dybt imponeret og rørt, sagde formanden for Dansk Folkehjælp Lolland, Erik Ranthe Sørensen.


Stiger og stiger

Fristen for ansøgning af julehjælp fra Dansk Folkehjælp var 30. november, og derefter har kommunen haft nogle dage til at tjekke og godkende ansøgningerne. Formanden kunne derfor umiddelbart efter overrækkelsen lave et opkald og få oplyst, hvor mange godkendte ansøgere det nøjagtigt drejede sig om i år i Lolland Kommune.

Hans bange anelser lød på, at 250 enlige forsørgere i år ville have behov for Dansk Folkehjælps hjælp til at få julemad på bordet og julegaver til børnene under træet, men det viste sig at stå endnu værre til, hvilket han tilskrev corona.

- Tallet i år er 260 godkendte ansøgere, sagde han, mens han lagde telefonen fra sig, og der sænkede sig et øjebliks tavshed over forsamlingen af frivillige i genbrugsbutikken.

Annonce

- Det stiger og stiger. Sidste år var det 143. Det går den forkerte vej, tilføjede han og fastslog:

- Jeg dør ikke, før Dansk Folkehjælp er blevet overflødig.

Butiksbestyrer og kasserer Lene Petersen lod vide, at det er det højeste tal siden starten på initiativet.

- I 2006 delte vi ud til otte-ni, fortalte hun.

Hun var bekymret for at måtte give afslag til nogle.

Annonce

- Det er til at få ondt i maven af, sagde hun.

Hun oplyste, at Dansk Folkehjælp Lolland lige nu har 130.000 kroner i alt i donationer og derover omkring 20.000 kroner fra overskuddet i butikken. Men det rækker ikke. For hver julehjælp har en værdi af 1.800 kroner, hvor lokalafdelingen står for at dække halvdelen af beløbet, oplyste hun. For at hjælpe 260 kræves altså 234.000 kroner.

- På lørdag går vi på gaden med raslebøsserne med hjælp fra vores tyske søsterorganisation, fortalte hun.

Der løber Dansk Folkehjælps Julehjælp 2021 landsindsamling nemlig af stablen, hvor private og erhvervsliv kan spæde til.

Sidste år trådte blandt andre købmændene i Meny i Nakskov og Maribo til med 50.000 kroner og sikrede dermed, at ingen godkendte ansøgere i Lolland Kommune fik afslag.

Annonce

- Vi skal indberette 8. december, hvad vi når op på i alt, fortalte formanden.

- Jeg håber, vi kommer i hus, sagde Lene Petersen, hvortil Anette Schumacher, der har været med til at dele julehjælp ud i nogle år, tilføjede:

- Det betyder så meget for et barn at kunne komme tilbage efter juleferie og kunne sige, at man har fået julemad og gaver.

Julehjælpen vil blive uddelt i genbrugsbutikken 20. december. Der bliver også mulighed for, at nogle af de værdigt trængende kan få et gratis juletræ.

- Vi har fået lovning på, at vi må dele NHE's juletræer ud på Axeltorv 23. december, fortalte formanden.

Annonce

Det er i øvrigt samme dag, som gaverne, fra initiativet med julehjerter med ønsker hængt på træet på Axeltorv, bliver uddelt.

Morten Reitz oplyste, at der er flere midler i fonden. Han opfordrede derfor foreninger, der gør en forskel for udsatte børn, til at søge eller komme forbi butikken i Vejlegade 3 til en snak om mulighederne.

Poul Erik Bech Fonden er en almennyttig fond, som blev stiftet i 2015 i forbindelse med generationsskiftet i ejendomsmæglervirksomheden EDC Poul Erik Bech.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE