cookie-og-privatlivspolitik
Lolland Kommune er Danmarks bedste til at få indleveret sine brugte batterier til genanvendelse. Mens landsgennemsnittet er 0,44 kilo pr. indbygger er Lolland oppe på 0,86 kilo.
Lolland Kommune er Danmarks bedste til at få indleveret sine brugte batterier til genanvendelse. Mens landsgennemsnittet er 0,44 kilo pr. indbygger er Lolland oppe på 0,86 kilo.
Foto: Elretur

Lolland

Er landets bedste

Med 0,86 kilo indleverede brugte batterier pr. indbygger er Lolland Kommune landets bedste.
19. august 2021 kl. 07:20 Af Benedicte Lorenzen

LOLLAND Det er bekymrende læsning, når en ny undersøgelse viser, at 810 tons batterier hvert år havner i vores skraldespande eller i "småt brændbart" på genbrugspladsen, hvor det ender med at blive brændt. Det viser en ny undersøgelse fra Elretur, der står for indsamlingen af brugte batterier i Danmark.

Rundt om i landet er der stor forskel på, hvor mange brugte batterier, der bliver indleveret til genanvendelse. Mens landsgennemsnittet i 2020 var 0,44 kilo batterier pr. indbygger, sneg Lolland sig op på 0,86 kilo pr. indbygger, og det gør kommunen til Danmarks klart bedste.

- Det er en kompliceret udfordring at indsamle brugte batterier, og der er mange faktorer, som spiller ind. Kommunerne gør en kæmpe indsats, og det gør bogstaveligt talt en tonstung stor forskel, siger Elreturs direktør Morten Harboe-Jepsen.

I 2020 købte vi sammenlagt 5.057 tons batterier, mens 2.655 tons brugte batterier blev indleveret til genanvendelse, hvilket svarer til 53 procent. Men hvor bliver resten så af? En ny analyse, som Econet har lavet for Elretur, viser, at 400 tons batterier hvert år bliver smidt ud sammen med husholdningsaffaldet, og at 410 tons batterier bliver smidt i "småt brændbart" på genbrugspladsen.


Send en kærlig sviner

Vi ved godt, at det er noget nær en borgerpligt at sortere og aflevere batterier til genanvendelse. Derfor har Elretur allieret sig med skuespiller Bodil Jørgensen, der med knastørre oneliners sætter sin "mand" Claes på plads, når han ikke lever op til forventningerne - på trods af, at han som mange danskere går op i grøn omstilling.

Annonce

Kender man en, der trænger til en opsang i form af en kærlig sviner, har Elretur fået lavet en række korte sekvenser med Bodil Jørgensen, som man kan sende til hinanden.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE