cookie-og-privatlivspolitik
10 medlemmer af nystiftede Sydlollands-Vinterbadere gik onsdag sammen i vandet ved Hyldtofte Østersøbad. Først i, så op af vandet et øjeblik og så tilbage i baljen igen. - Det er rigtig dejligt, lyder det fra stort smilende vinterbadere bagefter.

3

Billeder

10 medlemmer af nystiftede Sydlollands-Vinterbadere gik onsdag sammen i vandet ved Hyldtofte Østersøbad. Først i, så op af vandet et øjeblik og så tilbage i baljen igen. - Det er rigtig dejligt, lyder det fra stort smilende vinterbadere bagefter.
Foto: Anders Knudsen

Lolland

Et koldt gys - så er dagen reddet

Vinterbadere finder sammen på sydlollandske strande.
25. oktober 2020 kl. 11:32 Af John Karlsen

Annonce

HYLDTOFTE ØSTERSØBAD Der er ikke så mange dikkedarer: Ved strandkanten smider 10 medlemmer af den nystartede forening Sydlollands-Vinterbadere de lune badekåber og vader målbevidst ud i Østersøen.

Det er onsdag klokken 8.30. Vandet er omkring de 10 grader, luften oppe på 13 - men føles noget koldere på grund af seks sekundmeter vind ude fra vandet.

Stille og roligt går alle ud og dypper sig i det kolde vand, inden de vender tilbage til strandkanten - ikke for hurtigt at få de lune badekåber på, men for lige at trække vejret dybt ind og så igen vade ud i bølgerne.

- Nogle gange går vi også ud tre gange, fortæller foreningens første formand, Henning Larsen:

Gentagelserne gør nydelsen ekstra stor.

Henning Larsen er en garvet vinterbader - ligesom en del af de nu over 20 medlemmer af den ikke engang to uger gamle forening. Andre er nybegyndere - som nu Hennings kone Bodil, der først i år har taget mod til sig.

- Man skal bare lige vænne sig til det, siger Bodil, mens hun sammen med de øvrige vinterbadere gør klar til dagens dukkert på Østersøbadets parkeringsplads.

Her er også Birgitte Kreuter fra Bredfjed ved at være klar. For hende er vinterbadningen en god kur mod den gigt, der ellers plager hende.

- Så har jeg det fint resten af dagen - det giver et boost, siger Birgitte, inden vinterbaderne i samlet flok tager turen op over diget og hen mod stranden.

Efter dagens to ture ud i Østersøens kolde vand er humøret højt hos vinterbaderne. Nu har de pakket sig ind igen, og fra stranden går turen med røde kinder og brede smil tilbage til bilerne.

Foreløbig har foreningen ikke nogen omklædningsfaciliteter, men her ved Hyldtofte Østersøbad er man gået i gang med at skifte vinduer i det skur, vinterbaderne har fået af grundejerforeningen.

Foruden Østersøbadet bades også ved Bredfjed og Kramnitze Havn. Alle tre steder mandag og fredag som regel klokken 8.30, og ved Østersøbadet og Bredfjed også om onsdagen. Om lørdagen vinterbades sammen fra Kramnitze Havn. Badekalenderen fremgår af hjemmesiden sydlollands-vinterbadere.dk.

- Der er nogle, der vinterbader alene, men det fraråder vi, siger Henning Larsen.

Foreningen går meget op i sikkerhed og råder blandt andet til at sænke kroppen roligt ned i det kolde vand - og at holde øje med hinanden.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

Annonce