Annonce
Lolland

Får flere muskler i M.N. Entreprenør

Bo Vedel (til venstre) er ved at flytte ind på kontoret på V. Henriksens vej. Karsten Elbæk og Mogens Nilsson har projekterne klar til det nye entreprise-selskab. Foto: Jan Knudsen

M.N. Entreprise og BV Byg går sammen om nyt datterselskab med base i Maribo.

MARIBO To ganske velkendte navne i lokale håndværkskredse stiftede for nylig M.N. Entreprenør A/S - et Maribo-baseret entreprisefirma med fokus på jord, beton, murerarbejde og kloakering.

Bo Vedel var tidligere direktør i firmaet Klemmensen & Nielsen. Han har siden konkursen i dette firma i februar 2019 haft sit eget entreprise-firma BV Byg IVS baseret i Nykøbing, der nu har 14 ansatte.

BV Byg IVS er nu gået sammen med M.N. Entreprise, ejet af Mogens Nilsson og Karsten Elbæk, om at stifte det nye datterselskab M.N. Entreprenør A/S. Selskabet er stiftet med en aktiekapital på 500.000 kroner.

- Det ligger med en fordeling, så vi ejer 55 procent af selskabet, og Bo har 45 procent. Men det her er et ligeværdigt samarbejde, pointerer Mogens Nilsson.

Firmaet skal, som Bo Vedel udtrykker det, "bygge komplette huse". Med de to firmaers muskler samlet i M.N. Entreprenør kan de byde ind på større og flere projekter for både private, virksomheder og institutioner på Lolland, Falster og Sydsjælland.

- Det betyder, at man kun skal gå til ét firma, så løfter vi hele opgaven. Det her styrker os til fremtidens mange projekter i området, siger Karsten Elbæk, der glæder sig over byggeboomet på Lolland-Falster, ekstra midler til anlæg i både kommuner og boligselskaber, og ikke mindst over Femern.

- Vi skal ikke hen og lave tunnel. Men det projekt får så mange mindre afledte byggeprojekter. Private tilflyttere, der gerne vil renovere et hus og flytte herned, byggeri på erhvervsområdet ved afkørsel 48, virksomheder, der ønsker at udvide, og mindre projekter under Femern. Dem har vi allerede haft en del af. Allerede nu går det rigtig godt hernede, og det kan kun komme til at gå endnu bedre, siger Elbæk.

M.N. Entreprise er vokset med 10 mand og kører på fuld damp under corona-krisen. De har fået to-tre nye ordrer i perioden og har ikke haft problemer med sygemeldte medarbejdere eller aflysninger af ordrer.

Drømte om en partner

Bo Vedels firma har også haft vokseværk, og derfor får han nu fordelen af at have M.N.'s administrative muskler i forhold til tilbudsgivning og lønudbetalinger.

- Når man er alene om det hele, kan det godt blive til mange arbejdstimer. Men nu kan jeg koncentrere mig om det, jeg skal, siger Vedel.

- Jeg har altid drømt om at få en partner. Og vi havde allerede arbejdet sammen om en lang række projekter. Derfor kom vi til at snakke om, at det kunne være en god ide at slå os sammen, siger Bo Vedel, der har været underentreprenør på forskellige af M.N. Entreprises projekter: Bøstrup Parken i Nørre Alslev, Kofoedsminde, VUC i Nykøbing og cleanroom vaskeriet i Maribo.

Han bliver daglig leder i M.N. Entreprenør, mens direktør og medejer af M.N. Entreprise, Karsten Elbæk, også er direktør for det nye firma. De ansatte hos BV Byg IVS vil blive overflyttet til det nye selskab, når de opgaver, BV Byg IVS er i gang med, er færdiggjort.

- Nu har vi stiftet firmaet, og så forventer vi, at vi får virksomhedsoverdraget medarbejderne hos BV Byg og får overflyttet firmaets længerevarende aktiviteter som Bøstrup parken til det nye selskab inden for den næste måned, siger Karsten Elbæk.

- Det er vigtigt at understrege, at de projekter, vi arbejder på, nok skal blive færdiggjort, og at de trofaste kunder, vi altid har haft, ikke har noget at frygte. Deres projekter og behov vil blive tilgodeset i lige så høj grad som før. De skal belønes for deres trofasthed, siger Bo Vedel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stor tid for Lolland-Falster

Han rykker nu ind på M.N. Entreprises hovedsæde på V. Henriksens vej, hvor det nye datterselskab også får til huse.

Samlet regner de med at komme op på cirka 50 ansatte og en samlet årlig omsætning på 75 millioner kroner.

- Målet er stille og roligt at udvide, når opgaverne byder sig, siger Bo Vedel.

Begge parter lægger ikke skjul på, at de regner med, at udvidelsen kommer. Femern-forbindelsen giver tanker om guld og grønne skove i den lokale anlægsbranche i nærmeste fremtid. Og det opsving skal det nye firma tage del i.

- Du kan dælme tro, vi kommer til at byde ind på alt det, vi kan byde ind på, siger Nilsson.

- Vi har ventet på Femern i 10 år. Det er et kæmpe guldæg, vi har fået til området, og det vil komme til at gøre en kæmpe forskel. De 100 milliarder kroner må bare sætte præg på vores region, og vi vil gå efter alt, hvor vi føler, vi kan være med, siger han.

  • Bo Vedel (til venstre) er ved at flytte ind på kontoret på V. Henriksens vej. Karsten Elbæk og Mogens Nilsson har projekterne klar til det nye entreprise-selskab. Foto: Jan Knudsen
Annonce
112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Annonce
Annonce
112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof