cookie-og-privatlivspolitik

2

Billeder

Den udvidede del af kommende folkeskov indeholder marker og skov markeret med rødt.
Foto: Naturstyrelsen

Lolland

Folkeskov udvides til 25 hektar

Brugere kan få indflydelse på, hvordan skoven bliver indrettet.
08. maj 2021 kl. 13:07 Af Peter Levinsen Hansen

HOLEBY Forrige år blev det aftalt, at der skulle etableres en folkeskov i Holeby på omtrent fem hektar på dele af Skovagergårds jorde. Lolland Kommune og Naturstyrelsen er nu blev enige om, at arealet med offentlig natur i Holeby skal udvides.

Udvidelsen betyder samtidig, at Lolland Kommune overtager grunden efter Skovagergård sammen med dele af de omkringliggende arealer. Skovagergård brændte to gange i november sidste år. Gården var ejet af Naturstyrelsen.

Samtidig vil Naturstyrelsen udvide folkeskoven med omkringliggende arealer, så den samlede størrelse af skoven bliver på cirka 25 hektar. I den forbindelse vil mulighederne for bygningerne og grunden blive undersøgt.

- Vi havde planer om, at vi ville lave de fem hektar skov i Holeby og lave noget mere nede i Rødby. Nu gør vi så det, at vi laver noget mere i Holeby i stedet for, fortæller Helge Raakjær Frost, der er forstfuldmægtig i Naturstyrelsen Storstrøm.

- Vi har tidligere arbejdet med ideen om at sælge arealerne og købe arealer andre steder. Men vi har i processen fundet ud af, at den bedste anvendelse af de arealer var at lave noget mere skov i Holeby. Og så er der stadig en del af markerne tættest på Skovagergård, som vi prøver at få solgt, så vi kan rejse noget mere skov, fortsætter han.

Annonce

Der er blandt andet fortsat planer om at rejse skov ved Rødby, men præcist hvor og hvor meget er afhængig af jordfordelingen til Femern-projektet.

- Vi er glade for, at vi sammen med Lolland Kommune kan sikre mere offentlig natur til Lolland generelt og Holeby specifikt. Nu ser vi frem til en god og hurtig borgerinddragelse, så vi forhåbentlig allerede kan plante de nye træer til vinter, fortæller skovrider ved Naturstyrelsen Storstrøm, Claus Jespersen.

Indenfor de næste par uger vil Naturstyrelsen sætte gang i planlægningen for den udvidede skov, og i den forbindelse vil der blive taget kontakt til kommende brugere af skoven i Holeby og omegn, så skoven bliver indrettet efter lokale ønsker og behov.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE