cookie-og-privatlivspolitik
Gert Mortensen er oldermand for Lolland-Falster Frisørlaug og havde håbet på en anden melding end den, regeringen kom med i går.
Gert Mortensen er oldermand for Lolland-Falster Frisørlaug og havde håbet på en anden melding end den, regeringen kom med i går.
Foto: Jan Knudsen/Arkiv

Lolland

Frisørernes oldermand er helt nedtrykt af skuffelse

Mens mange andre butikker får lov at åbne, skal liberale erhverv fortsat holde lukket.
25. februar 2021 kl. 18:30 Af David Arnholm

NAKSKOV Liberale erhverv som eksempelvis frisører, der blev lukket 19. december, skal fortsat holde lukket. Det står klart efter regeringens meldinger i går, og det ærgrer Gert Mortensen, der har Frisør Gert på Axeltorv og er oldermand for Lolland-Falster Frisørlaug.

- Jeg er helt nedtrykt lige nu. Jeg havde håbet, vi måtte åbne på mandag, og det er trist for kollegerne, de ikke må åbne, siger han og tilføjer, at det ville kunne gøres på forsvarlig vis:

- Risikoen for smitte hos os er mega-lav - det er der lavet undersøgelser af. Vi holder jo god afstand, bærer mundbind og værnemidler, spritter af mellem hver kunde og bruger rent værktøj og rene kapper. Det var blevet en god vane, og det var også det, vi lærte, da jeg stod i lære.


Ikke noget at gøre

Selv har han en frisørsalon med to medarbejdere og 70 kvadratmeter, så der er god mulighed for at holde afstand, vurderer han. Men sådan skulle det altså ikke være. Det accepterer han.

- Der er ikke noget at gøre ved det. Vi må lytte til de kloge mennesker, der har forstand på det, siger han.

Annonce

Men han frygter konsekvenserne.

- Det bliver hårdt for mine kolleger. Vi er hårdt ramt, for hjælpepakkerne hjælper ikke fuldt ud, siger han og nævner, at han selv skal betale 10 procent af lønnen til sine hjemsendte medarbejdere.

- Det er mange penge, vi skal finde, og nu skal momsen falde 1. marts. Jeg er spændt på at se, hvad der sker, men jeg tror, situationen bliver alvorlig efter 1. marts. Efterhånden er der nok nogle, der drejer nøglen, forudser han.

Til gengæld luner han sig ved tanken om den opbakning, han og kollegerne mødte fra kunderne, sidst der var en genåbning.

- Jeg var heldig, at nogle kunder betalte dobbelt takst for at blive klippet, og jeg fik mange blomster og gaver. Der fandt man ud af, at en frisør står højt hos folk.

Annonce

Læs også artiklerne: "Ny frisør venter på kompensation" og "Stubbekøbing: Glæder sig til at genåbne, men savner frisørerne"KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

Annonce

ANNONCE