cookie-og-privatlivspolitik
På en vindomsust platform for enden af Gl. Badevej fik de tyske erhvervsfolk fortalt om de forandringer, der kommer til at ske i landskabet.

3

Billeder

På en vindomsust platform for enden af Gl. Badevej fik de tyske erhvervsfolk fortalt om de forandringer, der kommer til at ske i landskabet.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Glæde over den danske fremdrift

Tysk erhvervsdelegation på besøg ved tunnelbyggepladsen i Rødbyhavn.
27. oktober 2019 kl. 11:54 Af John Karlsen

Annonce

FEMERN BÆLT - Vi kan jo se, hvordan det rykker frem her på den danske side.

Direktør Mirko Schönfeldt, Baltic Facility Solutions, er torsdag i Rødbyhavn med en delegation af 20 partnere og medlemmer af det tyske netværk af virksomheder, der alle gerne vil have en del af arbejdet med at bygge Femern Bælt-forbindelsen. Nu er de på besøg for at se, hvordan tunnelforberedelserne skrider frem på dansk side.

Hjemme i Tyskland venter man endnu på, at godkendelsen af projektet kommer på plads.

- Og vi kan ikke engang få lov til at etablere os med et erhvervsområde for de virksomheder, der vil bygge med, siger Mirko Schönfeldt.

Baltic FS ejer et areal på 15 hektar i nærheden af den kommende tunnelbyggeplads på Fehmarn, men kan ikke opnå tilladelse til etablering.

- Vi forstår det ikke, siger Mirko Schönfeldt.

I Rødbyhavn torsdag glæder han sig i stedet over den danske fremdrift i projektet.

- Jeg var også med på en tilsvarende tur for to år siden og kan se, hvordan det skrider fremad, siger direktør Lutz Kleinfeldt fra Lübecker Wachunternenehmen.

Hans virksomhed har sat kursen mod at få vagt- og sikkerhedsopgaver under byggeriet af tunnelen og har i den forbindelse fundet sammen med LF Vagt. Ambitionerne er i fællesskab at kunne tilbyde sine ydelser på både Lolland og Fehmarn.

- Vi vil gerne være med til at sørge for lægeberedskab under byggeriet - i samarbejde med det offentlige danske sundhedssystem, siger læge André Kröncke, der ejer firmaet Notarzt Börse.

Herfra har man forlængst sendt sit tilbud til de konsortier, der skal stå for tunnelbyggeriet. Torsdag i Rødbyhavn kan André Kröncke forvisse sig om, at hans tilbud snart kan blive aktuelt.

Det var direktør Claus Baunkjær, Femern A/S, der orienterede den tyske erhvervsdelegation om, hvordan Femern Bælt-projektet skrider fremad. Derefter gik turen rundt i bus med projektkoordinator Villads Engstrøm, Femern A/S, som guide. Han får travlt med at få nævnt alle de ting, som tunnelprojektet allerede har præget byen med: Købet af Danhotel til bygherrecenter, etablering af Jøncksvej til tung transport, cykelstibroer på Færgevej, ny bebyggelse til virksomheder og udbygget vejnet.

- Dagens besøg var en rigtig god anledning til dels at fremvise vores mange anlægsforberedelser ved Rødbyhavn, dels at styrke grundlaget for det fremtidige samarbejde i hele regionen, hedder det efter besøget fra Claus Baunkjær.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Solidaritet når regningen kommer 29. marts 2020 kl. 20.35

AF: JOHN WENNERWALD

Tålmodighed lønner sig 22. marts 2020 kl. 21.18

AF: EVA TERNDRUP

Den danske folkekirke… 19. marts 2020 kl. 06.27

AF: EVA TERNDRUP

AF: EVA TERNDRUP

Erhvervslivet rammes hårdt… 17. marts 2020 kl. 22.11

AF: EVA TERNDRUP

Skal religion stå over mennesket? 17. marts 2020 kl. 22.05

Annonce