cookie-og-privatlivspolitik
Naturvejledningen handler om formidling af især kommunens to store naturparker. Her er naturvejleder Klaus Bek Nielsen på havnen i Nakskov med krabber fra fjorden.

2

Billeder

Naturvejledningen handler om formidling af især kommunens to store naturparker. Her er naturvejleder Klaus Bek Nielsen på havnen i Nakskov med krabber fra fjorden.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Håber på mere aktive naturguider i fremtiden

Kommunens strategiske naturvejledning har brug for støtte.
13. september 2020 kl. 13:30 Af Palle Nevad Frandsen

Annonce

LOLLAND Siden begyndelsen af 2019 har naturvejleder Klaus Bek Nielsen været ene mand til at stå for Lolland Kommunes naturvejledning, og det har været to travle år, han snart har gennemført. Det er nemlig vigtigt fortsat at sikre stor synlighed af kommunens to naturparker.

I en evaluering af det første halvandet år med den såkaldte naturvejledning, som fritids- og kulturudvalget vedtog, da naturvejleder Uffe Nielsen stoppede, forklarer Klaus Bek Nielsen, at det har været nødvendigt at gennemføre flere offentlige ture end egentligt planlagt. Det er sket for at sikre synliggørelsen af naturparken og dermed sørge for, at man fastholder certificeringen.

En måde at få flere ture i naturparkerne er gennem private guider. Et sådan korps er oprettet ved Maribosøerne, men endnu uden den store succes.

"Desværre er kun enkelte af guiderne rigtig aktive," lyder det i evalueringen, hvor Klaus Bek Nielsen dog glæder sig over, at Uffe Nielsen har mange ture på Maribosøerne og ved Saksfjed Inddæmningen.

"Der er ingen tvivl om, at dette har gjort skiftet fra to til en naturvejleder nemmere og har aflastet naturvejlederen."

Egentlig skulle der have været uddannet flere nye naturguider, men det har coronasmitten sat en stopper for, ligesom man før coronaen afventede at få uddannelsen ind under Friluftsrådet.

"Belært af erfaringerne fra den tidligere uddannelse er det tanken at knytte naturguiderne tættere på kommunen, så naturvejlederen kan støtte op om deres virke og ikke bare bliver overladt til dem selv efter kursus," lyder det videre i evalueringen.

Som led i strategisk naturvejledning blev priserne hævet. Det har givet en bedre økonomi i de offentlige ture, til gengæld er antallet af bestilte ture næsten nede på nul, da prisen ifølge gæsterne er blevet for høj.

I stedet for ender mange af de bestilte hos naturguiderne, der er billigere, men det er med til at understøtte deres arbejde, og frigør samtidig naturvejlederen til andre opgaver.

Læs også artiklen "Flere skal lære at kende naturen gennem Woop"KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

Annonce