cookie-og-privatlivspolitik
I Jægerhuset kan der holdes fest eller foreningsarrangementer. Andreas Just Karberg, Kirsten Hvidbjerg-Hansen og Henrik Fabricius håber på, at stemningen trækker folk til.

3

Billeder

I Jægerhuset kan der holdes fest eller foreningsarrangementer. Andreas Just Karberg, Kirsten Hvidbjerg-Hansen og Henrik Fabricius håber på, at stemningen trækker folk til.
Foto: Anders Knudsen

Lolland

Hotelmanager ansat

Christianssæde satser stort på hotel-, fest- og konferencedriften.
24. oktober 2021 kl. 10:52 Af Birgitta Andersen

CHRISTIANSSÆDE Selv om der er to og et halvt år til, at totalrenoveringen af Christianssæde Slot er færdig, og det kan tages i brug som hotel, har indehaver Andreas Just Karberg nu ansat en hotel- og konferencemanager.

Henrik Fabricius er et lokalt kendt navn. Han var i sin tid den ene del af duoen Keller & Kokken, der drev spisested i Skaanings Gaard i Maribo, han har været i Bangshave, Hotel Søpark og Sakskøbing Hotel.

Senest har Henrik været hos Konference & Hotel Klinten på Stevns, men nu vender han altså hjem igen for at udvikle hoteldriften på Christianssæde. Henrik bliver ikke skræmt af fangehuller, dybe voldgrave og slotsspøgelser. Dem er han vant til. I flere år var han slotsforvalter på Lungholm Gods. Så jobbeskrivelsen er ikke helt fremmed.

- Det bliver en rigtig spændende opgave. Jeg har allerede fået så mange positive henvendelser fra folk, som gerne vil komme og bruge huset, siger han.

Selv om Christianssæde Slot netop nu står helt råt indvendigt med blot de røde murstensmure tilbage og langt fra ligner det luksuriøse herregårdshotel, det skal forvandles til, skal Henrik nok få rigeligt at tage sig til, når han starter i jobbet 1. november.

Annonce

Midt i parken står Jægerhuset klar med sine 22 sovepladser og festsal. Håbet er, at ikke kun jagtselskaberne vil finde vej hertil fremover.

- Min første opgave bliver at leje Jægerhuset mere ud, siger Fabricius.

Andreas Just Karberg håber, at Jægerhuset kan huse både privatfester, hvor det er praktisk, at gæsterne kan overnatte i huset, men også aktiviteter i hverdagene.

- Jeg håber, at lokale foreninger også vil få øjnene op for huset. Der er et fint produktionskøkken her og alle de faciliteter, man har brug for. Vi har jo også en park, som man lige kan gå ud at nyde. Så vores omgivelser kan også være inspirerende, siger han.

Ideer har holdet bag Christianssæde mange af. Eksempelvis skal der nok arrangeres sociale langbordsmiddage med mad lavet på lokale råvarer.

Annonce

- Vi skal prøve noget af. Stedet har nogle kvaliteter, som bør kunne bruges til noget, siger Andreas Just Karberg.

- Og så er der jo et rigtig spændende projekt i gang på slottet. Selv om de store streger allerede er tegnet, skal vi finde ud af, hvordan det skal køre, når det står færdigt, fortæller Fabricius om Lollands nye herregårdshotel.

Det er ikke langtidsudlejninger til eksempelvis Femern-projektet, Christianssæde vil tilbyde i fremtiden - men herregårdsferier, konferencer og romantiske bryllupper på et slot med egen voldgrav og park.

- Det kan også være et samarbejde med andre herregårde, museet eller andre om et tema. Der er så mange muligheder her, siger Henrik Fabricius.

Driften af både Jægerhuset og slottet skal ske i samspil med Christianssædes smukke natur, så skovfoged Kirsten Hvidbjerg-Hansen bliver en vigtig medspiller.

Annonce

- Kirsten og jeg skal finde på projekter, hvor naturen og skoven kan komme med. Det er en overordnet drøm for os alle tre, at man her kan komme til at spise noget fra det spisekammer, vi har i skoven. Der er masser af vildt og mange svampe herude, siger Henrik og peger ud på den omgivende skov.

- Ja, jeg kender jo skoven ud og ind. Jeg ved, hvor man kan finde det hele. Så i det omfang skoven og naturen skal med, vil jeg være inde over - blandt andet ved vores jagter, siger Kirsten.

Jægerhuset skal også have en lille makeover. Der skal sedum-tag og solceller på taget.

- Vi tænker meget over, at det skal hænge sammen med den natur og den verden, vi lever i, siger Henrik.

Verden kommer allerede til Christianssæde, og den nye hotelmanager får for alvor travlt, til pinse næste år, når slotsparken lægger græs til den første store Whitsun Festival.

Annonce

- Jeg glæder mig. Det bliver helt fantastisk, siger han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE