cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Free/Colourbox, arkivfoto

Lolland

Indvandrer-elever er topscorere

I Lolland Kommune går indvandrerelever ud af 9. klasse med højere karakterer end danske elever.
14. maj 2021 kl. 13:35 Af Rikke Folm Berg

LOLLAND På landsplan klarer indvandrerelever sig dårligere end danske elever, men i Lolland Kommune er det lige omvendt.

Det fremgår et notat, som Rikke Jensen, direktør for Skole og Dagtilbud i Lolland Kommune, har lavet til børne- og skoleudvalget som et oplæg til en politisk drøftelse af, hvordan det går med integrationen af børn og unge i Lolland Kommune.

For danske elever går på landsplan ud af 9. klasse med et karaktergennemsnit på 7,3, og indvandrerelever med et snit på 6. Det viser en gennemsnitsberegning af data fra publikationen Indvandrere i Danmark 2020 fra Danmarks Statistik, hvor tallene er opgjort, som et gennemsnit over de seneste fem år, på henholdsvis piger og drenge, og danske, ikke-vestlige indvandrere, vestlige indvandrere, ikke-vestlige efterkommere og vestlige efterkommere med indbyrdes forskelle.

Ifølge notatet går indvandrerelever (notatets sprogbrug, red.) i Lolland Kommune derimod ud af 9. klasse med et karaktergennemsnit på 6,7, mens danske elever går ud med et snit på 5,9.

Det hænger sammen med befolkningsprofilen i Lolland Kommune, som er præget af, at "dem der fraflytter er bedre uddannet end dem, der bliver - og dem der tilflytter er endnu mindre uddannet", lyder det i notatets opsamling.

Annonce

Dog ændrer billedet sig for elever, som går ud af 10. klasse. Her klarer indvandrerelever sig dårligere end de danske. Til gengæld påbegynder også flere indvandrerelever en ordinær ungdomsuddannelse end de danske elever.

Konklusionen i notatet lyder derfor, at der ikke er belæg for at mene, at børn og unge med indvandrerbaggrund har flere sociale udfordringer end de danske i Lolland Kommune.

- Tværtimod er der indikationer på, at de danske børn klarer sig dårligere i skolen end børn med indvandrerbaggrund, lyder det.


Gør det godt

For børne- og skoleudvalget er det opløftende læsning for så vidt integration.

- Det er vi rigtig glade for, fordi det viser, at vores dagtilbud og skoler gør det rigtig godt, siger formanden for børne og skoleudvalget, Signe Lund (S).

Annonce

Ifølge hende er en del af forklaringen dog også, at andelen af indvandrere er relativ lille i Lolland Kommune. Den udgør ni procent af befolkningen i Lolland Kommune mod 14 procent i gennemsnit på landsplan.

- Når der ikke er en overvægt af indvandrerelever, så er det lettere at integrere dem. Det tror jeg faktisk spiller ind, siger hun.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE