cookie-og-privatlivspolitik
Den kommende multibygning er her indtegnet på et luftfoto af en del af Kofoedsminde.
Den kommende multibygning er her indtegnet på et luftfoto af en del af Kofoedsminde.
Foto: Region Sjælland/grafik

Lolland

Kofoedsminde bygger om

Kommer til at spare på brugen af vikarer.
29. maj 2020 kl. 13:57 Af John Karlsen

Annonce

RØDBYHAVN En større ombygning af Kofoedsmindes sikrede afdelinger skal bidrage til at nå et mål om et højere uddannelsesniveau blandt personalet på institutionen og nedbringe antallet af fleksible medarbejdere og eksterne vikarer.

Ideoplægget bag planerne er foreløbig godkendt af Region Sjællands social- og psykiatriudvalg og forretningsudvalget. 8. juni kommer planen for regionsrådet.

Baggrunden for byggeplanerne er en indsatsplan, der skal nedbringe forbruget af eksterne vikarer markant og øge antallet af uddannede væsentligt.

Institutionen har været udfordret af, at belægningen i årene 2016-2019 er øget med 50 procent. Det har været medvirkende til, at der er skruet op for forbruget af eksterne vikarer - blandt andet fordi Arbejdstilsynet stiller krav om, at der ikke må være nogen, der arbejder alene på de nuværende små afdelinger.

Med ombygningen er det meningen at sammenlægge driften for en del af de sikrede afdelinger for at "øge den personalemæssige fleksibilitet", som der står i idéoplægget til ombygningsplanerne. På den måde skal der opnås en bedre udnyttelse af de eksisterende ressourcer.

Det hedder generelt om bygningerne Højbo og Syltholm-Skovbo, hvor de sikrede afdelinger ligger, at de er af ældre dato, og at en gennemgribende ombygning er nødvendig.

- Bygningerne er oprindeligt indrettet med tanke på de behov, der kendetegner den gamle målgruppe, der havde dårlig begavelse som hovedproblem, og som navnlig havde brug for støtte til dagligdags gøremål, hedder det i idéoplægget.

- Den nuværende beboergruppe er gennemgående bedre begavet, men har, udover intelligenshandicappet, psykiske lidelser og/eller misbrugsproblemer med negativ påvirkning af den risiko, de udgør i miljøet.

Det kræver med andre ord mere opsyn og flere restriktioner for at forhindre konflikter mellem beboerne, indsmugling af hash og af genstande, der kan bruges som våben. De opgaver tærer på de personalemæssige ressourcer - og de nuværende fysiske rammer gør det ikke muligt at ændre personaleindsatsen.

Det er baggrunden for planen om at sammenlægge driften af de nuværende seks sikrede afdelinger og de tre enkeltmandsafdelinger. Planen er at indrette tre nye afdelinger med 10 beboere på hver og slå de tre enkeltmandsafdelinger sammen til én.

Afdelingerne skal have bedre oversigtsforhold, end det er muligt at skabe i dag. Og med de flere beboere samlet vil der også være mere personale til at træde til og hjælpe hinanden.

I idéoplægget forventes en udgift til ombygningen af de sikrede afdelinger på omkring 12 millioner kroner.

Dertil kommer yderligere omkring ni milioner kroner til en ny multibygning på 300 kvadratmeter. Her skal beboerne kunne huses midlertidigt under ombygningerne, og her vil der være mulighed for at løse en række andre lokalemæssige udfordringer, Kofoedsminde står med.

En del af de nuværende værkstedsfaciliteter er nedslidte og skimmelramte, og den sundhedsklinik, Kofoedsminde oprettede for et par år siden, er "husvild" og må klare sig med midlertidige lokaler.

Det er planen, at arbejdet med om- og tilbygningen kan gå i gang omkring juni næste år og tages i brug i juni 2022.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce