cookie-og-privatlivspolitik
2019-05-29-Copyright: PF Anders Knudsen, LF Folketidende, Nykøbing.
 Rødbyhavn.
luftbilleder
Rødbygård med de lukkede afdelinger.

Foto: Anders Knudsen

Lolland

Kofoedsminde har sænket brugen af magtanvendelse

Et internt projekt synes at have god effekt.
17. september 2020 kl. 07:25 Af John Karlsen

Annonce

RØDBYHAVN Fra 2018 til 2019 har Kofoedsminde kunnet sænke antallet af magtanvendelser med 35 procent. I 2018 var det nødvendigt at gribe til magt overfor beboerne 277 gange - sidste år blev der registreret 179 magtanvendelser.

- Jeg håber, tendensen fortsætter - det er min fornemmelse, at det gør den, siger specialinstitutionens forstander Kay Jokil.

Han peger på et internt projekt som den væsentligste årsag til, at der er færre magtanvendelser: Med projektet Fælles Praksis er videregivelsen af gode erfaringer sat i system, så der er fokus på bedst mulig håndtering. Det er med til at skabe en bedre stemning og et bedre miljø blandt både beboere og medarbejdere.

Det fremgår af Kofoedsmindes egen statistik - baseret på baggrund af indberetninger fra juli 2018 til juli 2019, at godt halvdelen af magtanvendelserne sker i forbindelse med vold mod personalet.

I øvrigt sker der magtanvendelse for at forhindre beboerne i at skade sig selv, begå vold mod andre beboere eller true med våbenlignende genstande mod personalet. Fire procent af magtanvendelserne har været for at konfiskere hash eller andre stoffer, og tre procent for at forhindre brand.

- Det er relativt få af beboerne, der foranlediger magtanvendelserne, fortæller Kay Jokil.

Der er klare regler for, hvornår personalet må gøre brug af magt. Og når det sker, skal det dokumenteres og rapporteres.

Projektet Fælles Praksis blev indledt i 2017 og har allerede sat sine spor:

- Et af dem har fokus på at involvere beboeren også i arbejdet med beboerens affekt, hedder det i årsberetningen fra Kofoedsminde.

- Når Kofoedsminde samtidig har øget sin indsats for at sikre mere faglighed i det socialpædagogiske arbejde blandt andet ved at mindske brugen af eksterne vikarer, burde det også få målbare konsekvenser, står der i årsberetningen.


- Det er relativt få af beboerne, der foranlediger magtanvendelserne. forstander Kay Jokil

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tag Coronasnakken med dit barn 27. september 2020 kl. 22.21

AF: ANDREAS ALBERTSEN

Tag stilling til organdonation 25. september 2020 kl. 12.19

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

Annonce