cookie-og-privatlivspolitik
Museum Lolland-Falster og Femern A/S har løbende inviteret til åben udgravning - billedet her er fra august, hvor arkæologerne endnu var i den fugtige del af forhistorien.
Museum Lolland-Falster og Femern A/S har løbende inviteret til åben udgravning - billedet her er fra august, hvor arkæologerne endnu var i den fugtige del af forhistorien.
Foto: Anders Knudsen

Lolland

Kom med på jagt efter fortidsminder

Sidste lørdag besøgte dronning Margrethe Femern-udgravningerne. I efterårsferien kan det blive din tur.
13. oktober 2019 kl. 10:45 Af John Karlsen

Annonce

RØDBYHAVN Efter at have overstået de arkæologiske udgravninger i den mest kystnære del af den kommende tunnelbyggeplads, er arkæologerne fra Museum Lolland-Falster nu længere inde i landet i færd med at udgrave en boplads fra bronzealderen - og inviterer på åben udgravning i efterårsferien.

Sidste lørdag var dronning Margrethe på besøg ved Femern-udgravningerne og havde blandt andet lejlighed til at se nogle af de mest spetakulære fund, der hidtil er gjort under de omfattende udgravninger.

Onsdag 16. oktober klokken 13-16 får alle mulighed for at danne sig et indtryk af, hvad arkæologerne er i gang med lige nu:

- Udgravningen er en del af et større sammenhængende område, hvor bronzealdermenneskene har efterladt sig en masse spor, fortæller museumsinspektør og projektleder Bjørnar Måge, Museum Lolland-Falster. Man håber blandt andet at finde spor efter bronzestøbning - sådan som man også har gjort tidligere.

Der er rundvisninger ved udgravningen klokken 13:15, 14 og 15, og desuden er der en lille udstilling af nogle af de hidtidige fund.

Femern A/S serverer kaffe, te og kakao - og fortæller også gerne om det tunnelprojekt, der foranlediger udgravningerne, og betaler for dem.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Solidaritet når regningen kommer 29. marts 2020 kl. 20.35

AF: JOHN WENNERWALD

Tålmodighed lønner sig 22. marts 2020 kl. 21.18

AF: EVA TERNDRUP

Den danske folkekirke… 19. marts 2020 kl. 06.27

AF: EVA TERNDRUP

AF: EVA TERNDRUP

Erhvervslivet rammes hårdt… 17. marts 2020 kl. 22.11

AF: EVA TERNDRUP

Skal religion stå over mennesket? 17. marts 2020 kl. 22.05

Annonce